IPJ Sibiu a demarat programul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Vezi ce acţiuni sunt!

167

Poliţia, va derula, în perioada 26-30 septembrie 2011, activităţi structurate pe domenii de prevenire, în fiecare zi fiind abordat un domeniu distinct de activitate. 

Ziua de luni, 26 septembrie 2011, este destinată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, fiind desfăşurate următoarele activităţi:

– simulare a unei fapte de tâlhărie în zona centrală a Municipiului Sibiu, în scopul testării reacţiei şi nivelului de implicare al cetăţenilor prezenţi la faţa locului, în asemenea situaţii organizat de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, orele 12.00;

– distribuirea către societatea comercială „Tursib” S.A. a unor stick-ere (autocolante) cu mesaje preventive ce urmează a fi aplicate împreună cu angajaţii societăţii în toate mijloacele de transport în comun din Municipiului Sibiu, în scopul prevenirii furturilor din genţi şi buzunare, orele 13.30.

Marţi – ziua prevenirii delincvenţei juvenile

Ziua de marţi, 27 septembrie 2011, este destinată prevenirii delincvenţei juvenile, fiind desfăşurate

– două întâlniri cu elevii din Grupul Şcolar „Independenţa” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” în scopul prezentării fenomenului dispariţiilor de la domiciliu şi a fenomenului violenţei, acţiune desfăşurată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Sibiu şi organizată de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul de Investigaţii Criminale Sibiu, orele 1000 şi 1200.

Miercuri – ziua prevenirii victimizării minorilor

Ziua de miercuri, 28 septembrie 2011, este destinată prevenirii victimizării minorilor, fiind desfăşurat

– un concurs între liceele sibiene, organizat de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul de Comunicaţii şi Informatică din cadrul I.P.J. Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Sibiu, având ca tematică prevenirea victimizării minorilor prin intermediul internetului, îndeosebi a pornografiei infantile, obiectiv al Campaniei Naţionale „TU CUI DAI ACCEPT”, orele 1200.

Joi – ziua prevenirii consumului de droguri

Ziua de joi, 29 septembrie 2011, este destinată prevenirii consumului de droguri, îndeosebi a plantelor etnobotanice, fiind desfăşurată

– o acţiune de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei generale, în zona centrală din Municipiul Sibiu, organizată în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, Autoritatea de Sănătate Publică şi Crucea Roşie – Filiala Sibiu;

Totodată pe panourile electronice din municipiul Sibiu vor fi prezentate două spoturi cu mesajul: Este mutarea ta. „Fără etnobotanice!” care face parte din Campania naţională de prevenire antidrog „Absentul” şi spotul „M.A.N.I.F.E.S.T”, orele 1230 –1530.

Vineri  – ziua prevenirii accidentelor rutiere

Ziua de vineri, 30.09.2011, este destinată prevenirii accidentelor rutiere, fiind desfăşurate două activităţi:

– o acţiune în Municipiul Sibiu organizată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborarea cu Serviciul Poliţiei Rutiere, pe linia traversărilor neregulamentare, în zone intens circulate de pietoni din municipiul Sibiu, orele 11.00;

– o  acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în zona Autogara Turnişor din Municipiul Sibiu, prin marcarea unui moment comemorativ (accident rutier grav urmat de decesul unui minor, la trecerea de pietoni din zonă) orele 1300.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.