Mediaşul se înfrăţeşte cu oraşul polonez Dabrowa Gornicza

155

Primarul municipiului Mediaş a stabilit bazele încheierii unei relaţii de înfrăţire cu localitatea Dabrowa Gornicza din Polonia.

Dabrowa Gornicza este un oraş situat în sud-vestul Poloniei, în voievodatul Slaskie, are o populaţie de 125.688 locuitori pe o suprafaţă de 46.456 de mp.

Dabrowa Gornicza este de obicei asociat cu industria grea, dar în acelaşi timp este şi un important centru universitar, un oraş plin de istorie cu un mediu natural unic ce atrage anual mii de vizitatori. Cu o istorie plină de culoare, oraşul îşi dezvăluie caracterul istoric şi mediul înconjurător unic şi natural: deşertul Bledowska, lacurile Pogoria, parcuri, muzee şi săli sportive.

„În cadrul vizitei din Polonia de săptămâna trecută m-am întâlnit cu omologul meu din Dabrowa Gornicza şi am semnat o scrisoare de intenţie comună având drept scop înfrăţirea celor două municipalităţi. Înfrăţirea cu această localitate din Polonia oferă ambelor comunităţi posibilitatea de a învăţa, lucra şi  stabili proiecte culturale, educaţionale, sociale şi de mediu comune“, a declarat primarul Teodor Neamţu pe site-ul oficial al primăriei Mediaş

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi