insula foto deadmar

insula foto deadmarTeatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă vineri, 30 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului „Insula“ de Gellu Naum, în regia lui Vlad Massaci. Spectacolul marchează cea de-a doua premieră a acestui sezon teatral și confirmă preocuparea teatrului sibian de a promova dramaturgia românească.

„Insula“ este o montare după textul omonim al poetului suprarealist român, Gellu Naum. Poet, prozator și dramaturg, Gellu Naum (1915 – 2001) este cel mai important reprezentant român al suprarealismului și unul dintre ultimii reprezentanți ai acestuia pe plan european.

Piesa lui Gellu Naum pornește de la romanul „Robinson Crusoe“ scris de Daniel Defoe și păstrează câteva din elementele originale: insula pe care naufragiază personajul principal și eforturile de supraviețuire ale acestuia, precum și pe Vineri, sclavul devenit camarad. Producția Teatrului Național din Sibiu se remarcă printr-un umor nebun, dar și printr-un absurd tragic, acțiunea fiind susținută prin acumulări de situații mereu imprevizibile. La toate acestea se adaugă personaje noi ce parcurg situații comice și dramatice marcate de motive suprarealiste ale unor teme ca visul, călătoria, erosul, moartea, femeia și motivele animaliere.

Spectacolul sibian îi reunește în distribuție pe actorii Adrian Matioc, Ioan Paraschiv, Liviu Vlad, Raluca Iani, Pali Vecsei, Cristina Ragos, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Cristian Stanca, Viorel Raţă și Ema Veţean. Scenografia spectacolului și designul de lumini poartă semnătura lui Dragoș Buhagiar, iar muzica pe cea a directorului artistic de la Disneyland Paris, compozitorul Vasile Șirli.

 

Spectacolul are o durată aproximativă de 1h30min. Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe bilete.sibfest.ro.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu