Iohannis: ”Vineri vom începe demersurile pentru ca profesorii de la Liceul de Artă să primească salariile restante”

133

liceul de arta1Consiliul Local a aprobat joi un proiect prin care se modifică bugetul alocat pentru școlile din Sibiu și se redistribuie bani către Liceul de Artă pentru ca profesorii să fie plătiți în sfârșit.

Cadrele didactice de la liceul din centrul Sibiului vor primi în sfârșit banii pentru salariile restante. Aceștia nu au mai primit drepturile salariale, din luna iunie. Primarul Iohannis a confirmat oficial că oamenii vor încasa în cel mai scurt timp banii.

”Chestiunea a fost destul de neclară în ceea ce privește baza legală pentru aceste redistribuiri. Fac încă odată precizaerea că noi am sesizat de la începutul anului că banii nu vor fi suficienţi pentru unele şcoli. Am sesizat instituţiile competente, dar acestea s-au dovedit că nu sunt aşa. Au răspuns contradictoriu, fiecare după cum a înţeles. Din motive pe care nu le înţeleg şi nu ştiu ce logică a fost, anumiţi directori de deconcentrate au dorit să creeze o ceaţă totală, iar cei de la Liceul de Artă au rămas fără salarii. M-am adresat primului ministru Emil Boc şi l-am rugat să analizeze situaţia. Premierul a înţeles şi a dispus reglementarea situaţiei, lucru care s-a şi întâmplat. Între timp a venit o adresă de la Ministerul de Finanţe care a spus că nu se pot depăşi costurile standard per elev, şi un răspuns al celor de la Ministerul Educaţiei care spunea că «rămânem cum am stabilit». Primul ministru s-a implicat personal şi s-a dat acea hotărâre de guvern.  Mâine vom face demersurile pentru ca să se plătească salariile profesorilor”, a explicat primarul Klaus Iohannis, la ședința ordinară de joi, de la Consilul Local Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.