Cursuri de prim ajutor special concepute pentru publicul tânăr din Sibiu

0 126

prim ajutorAsociatia React si Vodafone Romania lanseaza „O viata poate depinde de tine!”, campanie de informare si educare publica privind acordarea primului ajutor in situatii de urgenta si folosirea corecta a numarului de urgente 112.


Campania „O viata poate depinde de tine!” promoveaza importanta masurilor de prim ajutor atat in ceea ce priveste accesul rapid la asistenta de specialitate, prin apelarea numarului de urgenta 112, cat si in ceea ce priveste corectitudinea realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei. „Derulam sub platforma „Parteneriat pentru viata” mai multe programe destinate salvarii de vieti omenesti. Am ales sa sustinem aceasta campanie intrucat 3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgente. Campania „O viata poate depinde tine!” vine in sprijinul comunitatii pentru a responsabiliza publicul privind folosirea corecta a numarului de urgenta 112 si acordarea primului ajutor in situatii de urgenta”, a spus Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

„A fi capabil sa acorzi primul ajutor in mod corect, dar si sa dai sansa celui care are nevoie de ajutor sa ajunga urgent la acesta, este o datorie morala a fiecaruia dintre noi. Cred ca putine persoane cunosc faptul ca resuscitarea facuta in primele 10 minute sporeste enorm sansele de supravietuire ale pacientului. „O viata poate depinde de tine!” transmite un mesaj puternic – fiecare dintre noi are dreptul sa primeasca ajutorul corect si la timp, atunci cand se afla intr-o situatie critica. De aceea incurajam populatia sa invete manevrele de prim ajutor, iar pe cei care folosesc numarul de urgenta 112, sa il utilizeze cu responsabilitate. O viata poate depinde de fiecare dintre noi, la un moment dat”, a spus dr. Anca Stefan, Presedintele Asociatiei React.

Campania de comunicare este concentrata pe cele doua componente 112 si masuri de prim ajutor si este sustinuta de doua spoturi TV si un spot radio. Primul va promova importanta cunoasterii masurilor de prim ajutor, iar cel de-al doilea va atrage atentia asupra efectelor utilizarii abuzive a numarului de urgenta 112. Spoturile TV vor fi difuzate in regim de anunt de utilitate publica, incepand cu luna septembrie, pe urmatoarele statii: ProTV, ProCinema, Acasa TV, MTV, Sport.ro, Prima TV, Discovery, TLC, Realitatea TV, Romantica TV, Etno, Taraf TV, Otv, Music Channel, AXC Crime, AXN Sci-fi, NG Wild, Kiss TV, B1TV, Universal Channel, Movies 24, Sport1.

Campania pentru promovarea masurilor de prim ajutor este sustinuta prin filme demonstrative, care prezinta principalele manevre de prim ajutor, explicate si ilustrate de medici specialisti din cadrul SMURD. Filmele demonstrative sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.salvez.ro. De exemplu, stopul cardiac afecteaza anual aproximativ 70.000 de persoane, fiind considerat principala cauza de deces in Europa, conform EuroStat. Cunoasterea masurilor de prim ajutor este vitala, in acest caz resuscitarea corecta facuta in primele zece minute sporeste considerabil sansele de supravietuire.

Tot pe www.salvez.ro persoanele interesate sa invete masurile de prim ajutor in situatii de urgenta se pot inscrie pentru a participa gratuit la cursurile sustinute de catre paramedici SMURD in orasele Bucuresti, Craiova, Targu Mures, Targoviste, Piatra Neamt si Sibiu. De asemenea, in orasele mentionate, se vor desfasura mai mult de 50 de cursuri de prim ajutor special concepute pentru publicul tanar – elevi si studenti.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...