Mitichi Calendar devine Baroque în 2012

186

MC oranjerieMitichi Calendar, cel mai longeviv produs de fotografie de modă din țară a ajuns la cea de-a patra ediție. Una cu totul și cu totul specială, denumită „Sibiu BAROQUE, baROCK”.

Proiectul se integrează perfect în strategia culturală a Sibiului pentru anul următor. Pentru a scoate la suprafață frumusețea barocă a orașului, shootingurile pentru Mitichi Calendar 2012 vor avea loc la Muzeul Brukenthal, Casa cu Cariatide, lângă statuia Sfântului Nepomuk, la Biserica Romano Catolică sau în Biblioteca Astra. De asemenea, cadre importante din viitorul calendar vor fi trase în Piața Ferdinand din Mediaș, la reședința de vară a Baronului Brukenthal de la Avrig sau la Biserica Armenească din Dumbrăveni. „Ineditul proiectului este dat de tema calendarului, Sibiu Baroque, temă ilustrată prin 12 cadre în care se împletesc frumusețea elementelor de arhitectură și artă barocă, cu o compoziție inedită”, spune Dumitru Preda, creatorul conceptului.

De-a lungul celor patru ediții, Mitichi Calendar a trecut prin transformări radicale. A început cu Women în real life, în anul 2009, o selecție de fotografii „fine art”. 2010 a fost anul Cirquoteque, o îmbinare a temelor literare argheziene și maioresciene în care estetica urâtului și formele fără fond au fost redate prin contrastul locațiilor, multe dintre ele în ruină sau pline de mizerie cu accentele de culoare ale vestimentației modelelor. Anul 2011 a fost cel în care Mitichi Calendar a depășit granițele județului și a devenit un brand național. Sub sloganul „The natural beauties of Romania”, calendarul din 2011 s-a transformat într-un produs turistic 100%, locațiile de filmare fiind bine alese, dintre cele mai cunoscute obiective turistice naturale din țară. În 2012, calendarul se reîntoarce acasă, la Sibiu, pentru a combina într-un produs unic frumusețea arhitectonică a orașului și a județului cu cea a creațiilor vestimentare și a modelelor ce vor apărea în paginile calendarului. „Toate fotografiile din calendar se încadrează ca și compoziție în același curent baroc. Vom folosi recuzita pentru a crea legături între actualitate și epoca barocă”, mai spune Dumitru Preda.

Calendarul implică 12 şedinţe foto, derulate în cele mai reprezentative locații baroce sau având în centrul atenției cele mai interesante elemente baroce neobaroce și rococo din Sibiu și județul Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. auto sibiu scrie

    poza articolului este din Avrig din curtea palatului de vara a lui Samuel Brukenthal

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.