Noul sens giratoriu de pe strada Rahovei este finalizat. Vezi cum arată!

177

DSC5481Un nou sens giratoriu a fost dat în folosinţă vineri, 30 septembrie. Acesta a fost amenajat la intersecţia străzii Rahovei cu Bulevardul Mihai Viteazu şi are rolul de a fluidiza circulaţia în această zonă.

În zonă funcţionează o piaţă agro-alimentară, o instituţie (Hidroelectrica), urmează să se deschidă un magazin de tip hypermarket şi un drum care va face legătura cu zona comercială est a Sibiului. De asemenea, acest giratoriu preia o parte din traficul care vine dinspre Bulevardul Mihai Viteazu, o zonă comercială aglomerată. Din aceste motive, municipalitatea a considerat oportună amenajarea acestui sens giratoriu.

Acesta are un diametru de 20 de metri, iar intrarea se face pe două benzi. Datorită acestei amenajări, staţia Tursib situată în faţa Hidroelectrica a fost mutată în faţa pieţei agro-alimentare, iar cea de pe sensul opus a fost mutată cu 150 de metri mai sus pe strada Rahovei. Trecerile de pietoni au fost modificate astfel încât să asigure o înscriere corespunzătoare a autovehiculelor pentru intrarea şi ieşirea în/din sensul giratoriu şi pentru a nu opri traficul. În centrul giratoriului a fost amplasat un stâlp de iluminat care asigură o vizibilitate optimă pentru cei care doresc să intre în giratoriu.

Costurile amenajării realizate de SC DPC SA au fost de 65.000 de lei, sumă la care se adaugă TVA.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.