fbpx

Florin Cioabă: Orice comparaţie între mine şi Regele Mihai este nepotrivită şi neavenită

135

florin cioaba oana fofiuAutointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a declarat, vineri, că „orice comparaţie” între el şi Regele Mihai este „nepotrivită şi neavenită” şi a cerut politicienilor din România „maturitate”.

„Am constatat cu stupefacţie faptul că vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, s-a folosit de numele meu pentru a-şi manifesta nemulţumirea vizavi de invitarea Majestăţii Sale Regele Mihai în Parlamentul României la data de 25 octombrie 2011. Consider că orice comparaţie între mine şi Majestatea Sa Regele Mihai I al României este nepotrivită şi neavenită”, susţine, într-un comunicat de presă transmis vineri, autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă.

Cioabă îşi exprimă regretul pentru această alăturare de nume şi afirmă că, în timp ce titulatura sa de rege este recunoscută doar de către romi, „Regele Mihai este recunoscut ca suveran de către toţi românii”.

„Majestatea Sa a fost şef de stat într-o perioadă extrem de grea şi de tulbure pentru România. Titlul meu de rege al romilor este recunoscut, şi este normal să fie aşa, doar de către membrii etniei rome, în vreme ce Regele Mihai este recunoscut ca suveran de către toţi românii şi, implicit, şi de către noi, romii”, afirmă Cioabă.

În final, Cioabă face apel la „maturitatea tuturor oamenilor politici din România”.

„În aceste condiţii, fac apel la maturitatea tuturor oamenilor politici din România, la mass-media şi chiar la simplii cetăţeni de a nu mai face nici o apropiere între titlul Majestăţii Sale Mihai I de Rege al României şi titlul meu de Rege al Romilor”, conchide Cioabă.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vinerea trecută, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări, că i se pare „exagerat” faptul că Regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, spunând: „Dacă mâine vine regele Cioabă şi ne cere acelaşi lucru?”.

A doua zi, Oltean a spus că regretă afirmaţiile făcute cu privire la prezenţa Regelui Mihai într-o şedinţă solemnă a Parlamentului, susţinând că acestea nu reflectă „poziţia” sa „reală” faţă de Instituţia Regală şi Regele Mihai.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.