Interviu Eric de Oliveira: ”Vreau să joc pentru România. Vreau să mă stabilesc definitiv în Mediaș”

0 150

eric1Eric de Oliveira, fost la Gaz Metan, a primit săptămâna trecută cartea verde la noua sa echipă, Karpati Lvov, din Ucraina, şi va bifa primul meci pe 14 octombrie. Plecarea brazilianului de la Mediaş a fost însoţită de un adevărat scandal, cu acuze de o parte şi de alta. Ioan Horoba, directorul executiv al Gazului, a spus că Eric a fugit de la echipă şi că va fi suspendat. Fotbalistul explică varianta sa în cele ce urmează.

Salut, Eric! Cum e la Lvov?
E mai frig acum ca iarna la Mediaş! Când mă gândesc că în aceste zile sunt 25-30 de grade în Brazilia… E ok aici cu colegii, deşi nu vorbesc limba, dar am început să învăţ câteva cuvinte în ucraineană. M-a ajutat mult faptul că sunt încă doi brazilieni în echipă.

Poţi să explici ce s-a întâmplat în ultimul timp? De ce ai plecat de la Mediaş?
Pentru că mi-am terminat contractul cu Gaz Metan în această vară şi am fost nevoit să mă întorc în Brazilia, la echipa mea, Metropolitan, cu care mai aveam contract un an.

Ioan Horoba spune că mai aveai contract cu Gaz Metan…
Nu e adevărat! Exista o clauză în contractul dintre Metropolitan şi Gaz Metan, prin care orice echipă care plătea 350.000 de euro mă putea transfera. 35% din bani trebuiau să ajungă la echipa mea din Brazilia, iar 65% la Gaz Metan. Se specifica şi că aceste procente nu pot fi plătite de cele două echipe una alteia pentru a mă lua definitiv. Gaz Metan a trimis 35% din sumă la Metropolitan, cei de acolo nu au fost de acord, conform contractului, iar eu, între timp, am încheiat înţelegerea cu cei de la Mediaş. Nu e simplu, dar sper că aţi înţeles.

Dar tu ai plecat de la echipă şi în iarnă…
Da, atunci apăruse varianta Wolfsburg şi mi-am zis: de ce să nu mă duc să mă vadă? Aveam nevoie de bani pentru familia mea, urma să se nască şi băieţelul. Ştiam că mai am contract cu Gaz Metan, m-am şi întors să-i ajut în campionat şi am făcut-o cât am putut eu mai bine.

Eric, de ce ai plâns după meciul cu finlandezii de la Kups?
Am plâns pentru că ştiam că e ultimul meu meci la Mediaş, mi-am adus aminte de toţi cei patru ani petrecuţi la Mediaş, în care s-au întâmplat multe lucruri frumoase pentru mine.

„Mediaşul va fi mereu în inima mea”

Ce le transmiţi celor de la Mediaş?
Chiar iubesc oraşul, am hotărât să mă stabilesc aici, iar echipa şi oamenii vor rămâne mereu în inima mea. Eric a crescut odată cu echipa la Mediaş.

Când îţi iei cetăţenia română?
Sper ca peste un an. Am deja un buletin românesc de membru al familiei. Dacă Gaz Metan îmi făcea rost de viză în primul an de contract, când eram în Divizia B, acum eram aproape şi cu cetăţenia.

Ţi-ai dori să joci pentru naţionala României?
Mi-aş dori, dar, dacă s-ar fi vrut asta, probabil că totul s-ar fi rezolvat până acum. Oricum, eu vreau să mă întorc în România, să joc la o echipă mare, dacă nu mă voi transfera la o echipă mare din Ucraina.

Citiți întrem materialul în Prosport

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...