Strada Nouă redată traficului după investiţii de peste 700.000 de lei

122

Primarul Klaus Iohannis a redeschis strada Nouă vineri, 7 octombrie, după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Valoarea totală a acestei lucrări incluse pe lista de investiţii pentru anul 2011 este de 715.045 lei, fără TVA, lucrarea fiind realizată de SC DPC SA.

„Finalizarea acestei străzi situate în Oraşul de Jos dă tonul pentru lucrările de reabilitare a încă patru străzi din zonă – Turnului, 9 Mai, Ocnei şi Faurului – care fac obiectul unor proiecte finanţate din fonduri structurale. Oraşul de sus a fost revigorat în perioada 2003-2007 şi dorim să realizăm acelaşi lucru şi pentru Oraşul de Jos. În felul acesta va redeveni funcţional şi îl vom putea include şi în circuitul turistic” a declarat primarul Klaus Iohannis.
Reabilitarea străzii a început în luna martie a acestui an, iar lucrările au presupus înlocuirea pavajului din piatră cubică pe întreaga suprafaţă a străzii care măsoară 2.204 metri pătraţi. Trotuarele au fost de asemenea reabilitate şi s-a turnat un nou strat de asfalt pe o suprafaţă de 1.444 de metri pătraţi. Pe întreaga lungime a străzii care măsoară 440 de metri au fost schimbate bordurile cu unele noi, din piatră.
Pe strada Nouă circulaţia se va desfăşura în regim de sens unic, dinspre strada Rotarilor spre strada Ocnei.
Valoarea totală a acestei lucrări incluse pe lista de investiţii pentru anul 2011 este de 715.045 lei, fără TVA, lucrarea fiind realizată de SC DPC SA.
În cadrul aceluiaşi proiect a fost reaşezat pavajul de pe strada Brutarilor şi a fost reabilitat pavajul pe strada Olarilor, ultima funcţionând ca alee pietonală.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.