fbpx

Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament si persoanele cu dizabilitati

120

targul de cariere11Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 14 octombrie 2011, „Bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc centrele de plasament si persoanele cu dizabilitati” în Sibiu (la sediul AJOFM din strada Morilor nr. 51A) şi Mediaş (la sediul Pheonix Speranta, str.George Toparceanu, nr. 14), începând cu ora 10.00.

Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în mod deosebit persoanelor cu nevoi speciale, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, este gratuită.

În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise, până la această dată, invitaţii unui număr de 30 agenţi economici din judeţ.

Angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, tel/fax 0269-210882 sau 0269-230089 si Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca Medias, str. Aurel Vlaicu nr. 31-33, tel. 0269-843731.

Reamintim angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, că vor beneficia, pe o perioadă de 18 luni, pentru fiecare absolvent, de o sumă lunară egală cu de 1, 1,2 sau 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, cu condiţia să menţină raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 3 ani de la data încheierii acestora. De asemenea angajatorii, care în raport cu numărul de angajaţi, nu au obligaţia potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap (sau şi-au îndeplinit această obligaţie), şi încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată persoane cu handicap, beneficiază lunar de la bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe o perioadă de 12 luni, de o subvenţie egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pentru fiecare persoană cu handicap.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.