berlin

berlinCea de-a XV-a Sesiune a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România s-a desfăşurat în zilele de 6 şi 7 octombrie la Berlin. Preşedinţii Comisiei sunt secretarii de stat Bodgan Aurescu şi dr. Christoph Bergner, la consultaţii au participat reprezentanţi ai celor două guverne cât şi ai Forumului Democrat al Germanilor din România.

FDGR a fost reprezentat la Sesiunea Comisiei Mixte Guvernamentale de către deputatul Ovidiu Ganţ, care a expus punctul de vedere al FDGR în numele Preşedintelui acestuia, Klaus Iohannis. Dl. Deputat Ganţ s-a referit la aspectele pozitive legate de situaţia din învătământ – Legea Educaţiei, tipărirea de manuale în limba germană maternă – şi la desfăşurarea în condiţii normale a activităţii sociale şi culturale de păstrare a identităţii etniei germane, lansând invitaţia, ca sesiunea a XVI-a să se desfăşoare anul viitor la Sibiu.

„Ca aspecte negative am subliniat lipsa unei hotărâri de guvern referitoare la Muzeul Brukenthal şi stoparea de peste un an a deciziilor privind retrocedarea imobilelor aparţinând organizaţiilor etnice şi cultelor din România. Am solicitat părţii germane să suţină o decizie favorabilă accederii României în spaţiul Schengen, să nu închidă Consulatul RFG de la Timişoara şi să continue măsurile de susţinere a învăţământului în limba germană maternă din România”, a declarat deputatul Ovidiu Ganţ.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu