jazz

jazzFestivalul Jazz and More se află în acest an la cea de a VII-a ediţie şi va avea loc în perioada 13 – 16 octombrie.

Publicul are şansa de a urmări 21 de concerte de muzică de avangardă, muzică creativă (free jazz şi free music), metal jazz, post rock, muzică electronică contemporană, muzică electroacustică, muzică de cameră improvizată, improvised music, muzică ambientală. Artişti din România, Germania, Australia, SUA, Serbia, Portugalia, Anglia, Elveţia, Polonia, Austria, Belgia şi Canada îşi vor prezenta ultimele creaţii muzicale.

Concertele vor avea loc la Teatrul Gong cu începere de la ora 17, iar în zilele de 14, 15 şi 16 octombrie şi la Biserica Sf. Johann, la ora 14.30.

Ideea festivalului a venit de la necesitatea suplinirii lipsei de informare a publicului din aceasta nisa muzicala, de elucidare a confuziilor, de iesire din izolare si de conectare la timpul prezent, la contemporaneitate. Sibiul a devenit, prin acest festival, cel mai reprezentativ exponent al muzicii de avangarda si experimentale din Romania. Jazzul, muzica contemporana, muzica creativa, muzica libera si muzica improvizata sunt domenii muzicale ce folosesc in mare masura improvizatia muzicala, cea mai efemera, mai volatila forma artistica. Festivalul isi propune sa umple un gol din cultura autohtona si sa formeze treptat gustul publicului pentru o zona muzicala foarte speciala. Festivalul Jazz and More prezinta concerte, recitaluri de club, jam-sessions, prezentari multimedia, colocvii despre muzica contemporana, work-shop-uri de tehnica a improvizatiei. Vor fi editate CD-uri si materiale video cu artistii participanti in festival. Festivalul se vrea o continuare a traditiei jazzului creativ pe care l-a avut Sibiul in anii ´80 cand pe scena sibiana de jazz urcau, pe langa cei mai buni muzicieni romani, o serie de artisti consacrati ai muzicii improvizate cum ar fi: Gunter Hampel, Jeanne Lee, ROVA Saxophone Quartet, Alexander von Schlieppenbach, Albert Mangelsdorf, Richard Oschanitzki, Paul Lovens, Ernst-Ludwig Petrowski, si multi altii.Accesul publicului este permis în baza biletelor si abonamentelor. Tinand cont de numarul limitat de locuri, se recomanda rezervarea locurilor in avans. Biletele, in valoare de  50 lei / zi sau 180 lei / abonament, sau cu reducere (elevi, studenti, pensionari si persoane cu dizabilitati) 35 lei/seara si 120 abonamentul pentru toate cele 4 seri. Festival este produs de Asociatia Culturala INTERZONE si este cofinantat de Consiliul local al municipiului Sibiu si Primaria Sibiu prin Casa de Cultura a municipiului Sibiu si  Consiliul Judetean Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns