VIDEO – Strat de zăpadă de 21 de centimetri grosime, la Bâlea Lac

0 230

Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, la Bâlea Lac a început să ningă sâmbătă la prânz, astfel că duminică dimineaţă stratul de zăpadă a ajuns la 21 de centimetri grosime.

Conform prognozei, la munte, la peste 1.600 de metri altitudine, va mai ninge, temperaturile vor fi extrem de scăzute, iar în zonele joase sunt aşteptate ploi consistente.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, în zona montană din judeţ nu sunt probleme deosebite, deoarece vremea urâtă din ultima perioadă nu a îndemnat prea mulţi turişti să urce la altitudini mari.

„Nu sunt probleme deosebite în zona montană. Ninge şi vremea este închisă. Oricum, la noi era de aşteptat, pentru că în anii anteriori aveam o ninsoare serioasă înainte de finalul lunii septembrie. Nu sunt prea mulţi turişti, deoarece vremea închisă nu i-a prea făcut să urce la munte”, a declarat, duminică, Adrian David.

balea lacPotrivit acestuia, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan se desfăşoară fără probleme, maşinile putând urca până la Bâlea Lac.

În fiecare an, circulaţia pe Transfăgărăşan este deschisă, în mod oficial, până la 1 noiembrie. Anul trecut însă, din cauza ninsorilor abundente, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a închis drumul cu câteva zile înainte.

Pe de altă parte, în judeţul Bistriţa-Năsăud stratul de zăpadă măsoară cinci centimetri grosime în Munţii Călimani, în zona Vârfului Bistriciorul, situat la peste 1.500 de metri altitudine, unde în noaptea de sâmbătă spre duminică termometrul a arătat minus şapte grade Celsius.

Şeful Serviciului Public Salvamont (SPS) Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat că pe Bistriciorul a început să ningă de sâmbătă seara, până duminică dimineaţa depunându-se un strat de zăpadă de cinci centimetri grosime. sursa: Mediafax. video: adevarul

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.