Angela Gheorghiu participă la Gala Balşoi, la invitaţia preşedintelui rus Medvedev. Vezi unde poți vedea LIVE evenimentul în Sibiu!

2 287

angela gheorghiu foto cocorSoprana Angela Gheorghiu participă la Gala Balşoi, pe 28 octombrie, la invitaţia preşedintelui rus Dmitri Medvedev, informează un comunicat remis MEDIAFAX de managementul artistei. Gala va fi transmisă în exclusivitate la Bucureşti la Opera Naţională, dar şi la Sibiu şi Timişoara.

Opera Naţională Bucureşti a iniţiat, la sfârşitul lunii septembrie, un program de transmisiuni în direct ale unor montări de succes aparţinând celor mai importante teatre lirice din lume. Publicul meloman are în acest fel posibilitatea unică de a lua parte la spectacole extraordinare şi de a admira – în condiţii de difuzare de înaltă calitate – pe câţiva dintre cei mai valoroşi artişti ai lumii.

Cea de-a treia transmisiune, programată pe 28 octombrie, va transforma publicul român într-un martor al unui eveniment de o deosebită importanţă în lumea artistică internaţională: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Balşoi, după un proiect impresionant de refacere şi modernizare început în 2005. La manifestare va participa inclusiv preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, care a supravegheat derularea întregului proiect.

Pentru spectatorii români, gala va însemna şi reîntâlnirea cu celebra soprană Angela Gheorghiu, invitată de onoare a evenimentului. După invitaţia specială de la Washington, din 6 decembrie 2009, când a intepretat cu enorm succes două arii la gala Kennedy Honors, în prezenţa preşedintelui Barack Obama, dar şi a numeroase vedete hollywoodiene, soprana va avea parte de o nouă întâlnire la cel mai înalt nivel.

Printre alţi invitaţi de marcă ai galei se numără cancelarul Germaniei, Angela Merkel, tenorul Placido Domingo, Natalie Dessay şi Dmitri Hvorostovski.

Evenimentul îşi propune să reconstituie istoria impresionantă a instituţiei înfiinţate în 1776 – care funcţionează în actuala clădire din 1824 -, programul serii reunind astfel un montaj cu imagini ce prezintă reconstrucţia clădirii, o paradă a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de operă sau de balet. Gala se va încheia cu o paradă care prezintă întreaga companie a teatrului.

Regia manifestării este semnată de Dmitri Ceniakov, iar conducerea muzicală a evenimentuliui îi aparţine lui Vassili Sinaiski. Vor participa soliştii, compania de balet şi orchestra Teatrului Balşoi.

Ora de începere a transmisiunii în România este 17.00, iar preţul biletului este de 45 de lei. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale din Bucureşti, de luni până duminică, între orele 9.00 şi 13.00 şi 15.00 şi 19.00 sau online, de pe site-ul oficial al instituţiei, www.operanb.ro.

În ţară, evenimentul mai poate fi urmărit în direct la Timişoara – Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” şi Sibiu – Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică.

Seria transmisiunilor în direct care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti va continua cu spectacole realizate pe scena câtorva dintre cele mai importante teatre lirice din lume, ca Teatro Real – Madrid, Gran Teatre del Liceu – Barcelona, Arena di Verona, Scala din Milano etc. sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. me scrie

    frumoasa femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.