Gazprom vrea benzinării în România. Negociază cu cei de la Euroil Sibiu

1 279

euroilGigantul rus Gazprom are planuri serioase în intrarea pe piaţa carburanţilor din România. Prin intermendiul grupului petrolier din Serbia, NIS, unde deţine pachetul majoritar, Gazprom face deja recrutări de personal şi poartă negocieri pentru preluarea unui număr important de staţii de distribuţie a carburanţilor.

Săptămâna trecută, ZF anunţa că Petrom poartă discuţii cu NIS pentru vânzarea a 139 de staţii, însă oficialii companiei au negat informaţiile.
Conform unor infomaţii capital.ro, Gazprom poartă discuţii şi cu alte companii, mai mari sau mai mici, de pa piaţa românească. În urmă cu aproximativ o lună, în presă au apărut informaţii care arătau că Gazprom ar fi interesată de preluarea benzinărilor Rompetrol, însă reprezentanţi ai companiei au precizat că oferta ruşilor viza doar comercializarea produselor NIS în staţiile Rompetrol.

Capital.ro a aflat că cei de la Gazprom au angajat o casă de avocatură prin care poartă negocieri cu benzinari particulari. Unul dintre aceştia este Dumitru Domnariu, patronul Euroil din Sibiu, firmă care deţine 21 de staţii în mai multe judeţe. Conform sursei citate, Gazprom ar fi interesată să preia  o treime din staţiile Euroil.
Contat de capital.ro, Radu Poparţan, director comercial al Euroil, ne-a declarat că “într-adevăr ne aflăm în discuţii cu o companie mare pentru vânzarea a 7 staţii, dar suntem încă la nivel de tratative”.
“Aşa cum decurg negocierile nu cred  că vom ajunge la o înţelegere până la finele anului. Noi le-am trimis documentaţia, acum ei ne-au solicitat date suplimentare”. Cele 7 staţii Euroil, vizate de ruşi, se află în patru judeţe – Prahova, Sibiu, Cluj şi Bihor.
Firma Euroil a avut anul trecut 187 de angajaţi în scădere cu 21 faţă de 2009. Firma a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 124,8 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de anul precedent, dar a trecut de pe profit de 840.738 de lei la pierderi de 557.785.
Euroil este deţinută de Dumitru Domnariu, consilier judeţean Sibiu, şi de Adrian Nicoară, cumnatul acestuia. Conform informaţiilor Capital, anul trecut Domnariu avea o avere estimată între 10 şi 15 milioane de euro. sursa: Capital

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.