Sibienii de la Tagma în top la Posada Rock Festival 2011

Tagma s-a impus în forţă la cea de-a XVIII ediţie Posada Rock Festival. Rock-ul de calitate şi prezenţa scenică incendiară le-au asigurat celor cinci tineri un loc în topul celor mai bune trupe prezente la festival. Sibienii au reuşit să impresioneze juriul şi au urcat pe locul doi în clasamentul de la finalul competiţiei de anul acesta.

Vio, Flory, Iuly, Nutz şi Adi au adus un suflu nou pe scena de la Posada: au îmbinat perfect clasicul cu rock-ul. Deşi în muzica rock vioara nu este foarte întâlnită, publicul a fost cucerit imediat de sound-ul special al pieselor. Un plus a fost desigur şi faptul că toate melodiile au fost cântate în limba română. “În muzica rock, vioara a fost foarte rar folosită, de aceea m-am ambiţionat sa-i caut rolul pe care îl poate juca într-o astfel de muzică. Vioara este cunoscută pentru blândeţea şi cantabilitatea sunetului, vibrato, bogăţie emoţională şi o profundă expresivitate şi poate părea exagerat cum un astfel de instrument poate avea un rol în ansamblul rock. Dar vioara nu este celebră doar pentru expresivitatea ei şi sunetul lin. În ansamblul rock  totul depinde de afinitatea interpretului, de abilitatea lui de a aplica cunoştinţele tehnice şi interpretative şi în alt sens, de legile producerii sunetului cu ajutorul viorii”, a declarat Flory.

Tagma a cântat pe scena de la Posada 6 piese. Încântaţi peste măsură de prezenţa sibienilor, organizatorii au programat încă de pe acum un concert la gala festivalului din 2012.

“Pentru noi a fost primul mare concurs la care ne-am gândit să participăm. Am vrut să ne facem cunoscute mesajele şi melodiile, nicidecum să câştigăm ceva. Am luat locul 2 deşi unele voci ne vedeau pe prima poziţie. Asta nu poate decât să ne bucure şi să ne dea încredere în forţele proprii pe viitor. Care cred eu că sunt atuurile noastre? Abordăm mesaje clare, distincte şi profunde şi folosim pasaje instrumentale tehnice şi melodioase fără teama de a iesi din acelaşi “comun” al zilelor noastre. În rest încercăm să dăm o pată de culoare fiecărui eveniment la care participăm”, a declarat  Vio.

“Participarea noastră la acest festival – concurs a însemnat pentru noi un “început”. În primul rând un început în dezvăluirea muzicii noastre unui public destul de numeros care a primit-o cu sufletul deschis. Aprecierile publicului reprezintă cel mai mare premiu pentru o trupă. Consider acest festival începutul unui drum plin de sperantă şi realizări, un moment de fericire care ne-a impulsionat să mergem mai departe, pentru că mai avem încă multe de spus…”  completează Flory

„Ce pot să spun….mi-a plăcut atmosfera, m-a impresionat profesionalitatea juriului, care nu doar a acordat nişte premii ci a dat şi sugestii foarte obiective. A fost o experienţă nouă pentru mine, plină de emoţie şi pasiune”, a declarat Iuly.

În finala Posada Rock Festival 2011 au concurat 16 trupe din toată ţara. Festivalul a debutat în 1986 şi este apreciat drept cel mai bun festival concurs rock undergound de la noi din ţară. Pentru multe dintre formaţiile care au cântat pe scena Posada Rock aceasta a fost rampa de lansare în rock-ul românesc.

TAGMA

Vio (Viorel Costin): voce/ chitări

Flory (Florina Costin): vioară/ clape

Nutz (Ionuţ Cătană): bas

Adi (Adrian Tecoanţa): tobe

Iuly (Iuliana Cotîrlea): backing vocal

 

acumadiaveacautcreddeadoaredifloryfostinstrumentalejucamesajenutzora de sibiupasajepoaterartagmatrupevibrato
Comentarii (0)
Comentează