Silvia Sorina Munteanu în concertul de închidere a Festivalului Internaţional al Artei Lirice

0 188

sorina munteanuEdiţia aniversară a Festivalului Internaţional al Artei Lirice se închide vineri 14 octombrie  ora 19 la Sala Thalia cu un concert de arii din opere – “Vocile Operei” – ce o va avea ca invitată pe cunoscuta soprană Silvia Sorina Munteanu.

În acest spectacol de gală, alături de Silvia Sorina Munteanu pe scena sălii Thalia vor mai urca tenorul Hector Lopez (Mexic), recent laureat al concursului Internaţional de Canto “Vox Artis” şi baritonul Serghej Tolstov (Rusia). Aceştia vor fi acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de maestrul Vlad Conta.

Soprana Silvia Sorina Munteanu este solistă a Operei Naţionale Bucureşti din anul 2003, după ce anterior a fost solistă a Operei Naţionale Române din Timişoara şi a Operei Naţionale Române din Cluj Napoca. Şi-a făcut debutul în anul 1996 cu opera Carmen de Georges Bizet şi cariera sa a continuat atât pe scenele din ţară, cât şi pe cele din Frankfurt, Essen, Sofia, Bratislava, Budapesta, Praga, Varna. A participat la spectacole de operă, festivaluri şi concerte de gală din SUA, Thailanda, Belgia, Bulgaria, Portugalia, Elveţia, Franţa, Germania, Olanda, Italia, Spania. Toată cariera interpretei în perioada de la absolvirea facultăţii şi până în prezent se exprimă plurivalent, prezenţa sa pe scenele lirice ale operelor şi festialurilor din ţară şi străinătate fiind însoţită de preocuparea permanentă pentru interpretarea repertoriului de lied şi a celui vocal-simfonic.

În prezent dirijor la Opera Naţională Bucureşti, Vlad Conta a dirijat şi orchestre renumite, printre care National Symphony Orchestra din Washington (USA), Philharmonia Orchestra din Londra (Marea Britanie), Orchestra Naţională Rusă din Moscova (Rusia), orchestre simfonice din Vancouver, Edmonton, Quebec (Canada), Orchestre Suisse Romande,Orchestre de Chambre de Lausanne, Svizzera Italiana, St.Gallen (Elveţia), orchestre simfonice din Franţa, Italia, Irlanda, Bulgaria, Turcia. Pentru merite culturale deosebite, a primit Medalia celei de a 125-a Aniversări a Canadei şi a fost desemnat Cetăţean de Onoare al oraşului Fort Worth, Texas, SUA.

Programul concertului va cuprinde arii din operele „Carmen” (G. Bizet), „Tosca”, „Turandot” (G. Puccini), „Macbeth” (G. Verdi), etc. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, str. Cetăţii nr.3-5.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.