Centrofarm și Europe Eye lanseză în Sibiu campania medicală „Veghează la sănătatea ochilor tăi”

0 135

diabetÎn perioada 10 octombrie – 30 noiembrie 2011, persoanele diagnosticate cu diabet sau hipertensiune arterială beneficiază de examinare oftalmologică gratuită în farmacia Centrofarm din Sibiu, localitatea Şelimbăr, DN1, unitatea S4.

Sesiunile de testare fac parte din campania medicală “Veghează la sănătatea ochilor tăi”, organizată de Centrofarm și Europe Eye, cel mai mare spital de oftalmologie din Europa. Alături de Sibiu, campania se desfășoară în farmaciile din orașele Galaţi, Brasov, Iaşi, Târgu-Mureș și București.

Proiectul are ca obiectiv informarea publicului cu privire la riscul de a dezvolta complicații ale diabetului zaharat sau ale hipertensiunii arteriale, dar și facilitarea tratamentului pentru aceste afecțiuni. Consultațiile oftalmologice sunt realizate de către medici specializați, cu aparatură medicală de ultimă generație. În urma rezultatului prezumtiv, pacientul este consiliat cu privire la complicațiile diabetului zaharat și ale hipertensiunii arteriale și este îndrumat către partenerii medicali pentru investigații suplimentare în vederea stabilirii diagnosticului de certitudine. În baza cardului de fidelitate sau a flyerului de campanie, clienții vor putea beneficia de oferte speciale în farmaciile Centrofarm și oferte la serviciile medicale (consult oftalmologic și examen al fundului de ochi).

Informații despre orarul de testare se pot obține gratuit la TelVerde 0800-07-03-07 sau consultând materialele informative disponibile în farmacii.

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet, complicaţiile diabetului reprezintă principala cauză de deces în rândul populaţiei diagnosticate cu diabet. Se estimează că în anul 2010, la nivel global, aproximativ 4 milioane de oameni cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani au decedat din cauza complicaţiilor acestei afecțiuni, reprezentând 6.8 % din mortalitatea globală pentru grupa de vârstă mai sus menționată.

Statisticile Federaţiei Internaţionale de Diabet arată că în 2010, în România, prevalenţa diabetului era de 8.4% în rândul populaţiei cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani. Statistici îngrijorătoare se înregistrează de asemenea, în rândul copiilor deoarece creşterea numărului de cazuri de obezitate conduce la mărirea riscului apariţiei precoce a diabetului.

“Avem convingerea că prin intermediul parteneriatului pe care l-am stabilit cu renumitul spital de oftalmologie Europe Eye vom facilita accesul unui număr mare de persoane la servicii medicale de diagnosticare și tratament de înaltă calitate. Estimăm că mesajele noastre vor ajunge la peste 500 000 de persoane, dintre care, peste 10 000 de pacienți care suferă de diabet sau hipertensiune arterială vor putea beneficia de control oftalmologic gratuit. Cu fiecare nou proiect, dorim să venim în sprijinul unui public tot mai larg pentru a susține procesul de prevenire sau de tratare a unui număr cât mai mare de afecțiuni” a declarat Dorin Catană, Director General Centrofarm.

“Ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm acest proiect împreună cu farmaciile Centrofarm, un partener de încredere, cu tradiție în derularea campaniilor medicale. În cadrul proiectului, ne dorim ca dialogul direct dintre specialiști și clienți, alături de materialele de documentare și tehnologia de ultimă oră să vină în sprijinul persoanelor care suferă de diabet sau hipertensiune arterială, pentru a-i informa cu privire la complicațiile acestor afecțiuni, cum ar fi retinopatia diabetică, a declarat Diana Olaru, Director Marketing Europe Eye.

Campania se bucură de sprijinul unor parteneri importanți ai Centrofarm: Europe Eye Hospital, Clinca de Oftalmologie Sfântul Andrei, Antibiotice, Roche – Accu Chek, Terapia-Ranbaxy, Medfarm Trading, Biofarm.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...