fbpx

Remus Dănălache despre protestul său la meciul de la Ploiești: „Gestul meu e unic!”

174

danalchePortarul Voinţei Sibiu s-a întors cu spatele la penalty-ul din finalul meciului cu Petrolul Ploieşti, joc făcut praf de arbitrul de centru Andrei Chivulete.Arbitrul Andrei Chivulete a făcut praf meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Voinţa Sibiu, de sâmbătă seară, joc încheiat cu victoria „găzarilor” cu 4-1.

Fiul lui Florin Chivulete, fostul arbitru devenit celebru doar după implicarea în scandalul „folcloristelor” de la Piatra-Neamţ, a comis patru erori flagrante, dovedind falimentul sistemului „nepotismelor” care domină lumea „cavalerilor fluierului”.”N-a ştiut să explice de ce n-a validat golul”
Cea mai penibilă eroare a avut loc în prelungiri. „Lupii” au primit lovitură de la 11 metri, fază la care Remus Dănălache, portarul sibienilor, s-a întors cu spatele în momentul execuţiei lui Daniel Opriţa. Chivulete junior i-a dat „galben” goalkeeper-ului pentru desconsiderarea adversarului, dar, în mod inexplicabil, a decis şi repetarea execuţiei!

 La reluare, Dănălache a fost iarăşi sfidător (a întins mâinile, fără însă a schiţa vreo intenţie de a plonja). Sibianul n-a primit însă al doilea „galben”, aşa cum se cuvenea.

Ardelenii au fost aplaudaţi de fanii ploieşteni pentru curajul de a protesta şi chiar au dat un tur de onoare alături de „lupi”! „A fost decizia întregii echipe de a protesta astfel. Ştiam că o să iau «galben ». După ce a decis repetarea penalty-ului, Opriţa l-a întrebat de ce n-a validat golul. N-a ştiut să explice. Nici prin «B» sau «C» n-am văzut aşa ceva. Din câte ştiu, gestul meu este unic în fotbalul mondial! Niciun portar n-a mai procedat ca mine”, ne-a declarat ieri Remus Dănălache, eroul ineditului protest.

Miron:”Chivulete râdea fără nicio jenă”
Bogdan Miron, portarul sibian eliminat în startul reprizei secunde, a făcut o dezvăluire-şoc. „După meci, cei trei arbitri au intrat la vestiar. Cel de rezervă a intrat la vreo 20 de secunde după ei. Când a deschis uşa, l-am văzut pe Chivulete că râdea fără nicio jenă. Nici nu ştie regulamentul. S-a văzut asta când a decis repetarea acelui penalty. Nu ştiu ce mai caută la acest nivel, dacă a fost chemat să dea declaraţii pe la DNA. Eroarea noastră a fost că nu l-am recuzat, dar acum e tardiv. Ar fi culmea să fiu şi suspendat. O să fac contestaţie la acest cartonaş roşu. După ce jucătorul de la Petrolul a căzut în careu, arbitrul a lăsat jocul să continue, iar altul a tras peste poartă. Apoi, a revenit şi a dat penalty, iar pe mine m-a eliminat. Opriţa m-a întrebat cui i-a dat «roşu». I-am zis că mie. «Cum ţie, e nebun?», mi-a răspuns Opriţa”, ne-a declarat şi Bogdan Miron.

„Executat” fiindcă nu ştie regulamentul
Andrei Chivulete a dat din colţ în colţ ieri, când a fost apelat de EVZ: „Nu vreau să comentez. Sunt prins cu ceva şi nu pot”.
Zilele lui Chivulete în lumea arbitrajului sunt numărate, mai ales după ce a dat această „reprezentaţie” la puţine zile după ce a trecut şi pe la DNA.
„Nu e posibil să ajungi să arbitrezi în prima divizie şi să ai asemenea lacune de regulament”, ne-a spus un alt arbitru.
Ion Crăciunescu îşi va începe oficial de astăzi noul mandat în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor şi, foarte probabil, nu va mai tolera astfel de „fluieraşi”.

„Andrei Chivulete este parior înrăit? Nu ştiu pe ce o fi pariat la meciul nostru. Poate pe scor exact.“

BOGDAN MIRON, portar la Voinţa Sibiu

sursa: EVZ.RO

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. nelu scrie

    exact la asta ma gandeam ca poate a pariat la scor ptr ca nici 11m la sibiu nu a prea fost

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.