Ateliere educative pentru copiii de la două școli din Sibiu

1 132

DSC00576Iniţiat de Asociaţia CenFas Sibiu, ”Mă Joc Altfel, Altfel Cresc!” este un program original şi inovator conceput pentru dezvoltarea personală a copilului prin intermediul jocului.

Jocul are caracter universal şi face parte din realitatea permanentă a copilului. Nu este numai o simplă distracţie, ci prin joc, copilul descoperă lumea şi viaţa într-un mod accesibil şi atractiv, o cercetează, o prelucrează şi o transformă în învăţare, în experienţă personală.  Atelierele propuse în acest program sprijină copilul să se dezvolte prin intermediul propriei realităţi, adică a activităţilor ludice.  Nu este vorba despre un loc de joacă, ci despre oportunităţi concrete de învăţare prin intermediul jocului, în cadrul unor ateliere educative motivante, de abilităţi manuale, exprimare artistică şi realizarea unor acţiuni în comunitate (expoziţie foto, montaje video, interviuri cu locuitorii din cartier). Acest program este structurat pe 3 module distincte, fiecare modul cuprinzând 10 sesiuni de câte 1h30.

Programul este conceput pentru elevii din clasele II – VIII  din şcolile sibiene, care urmează să beneficieze de activităţi de dezvoltare personală, adaptate vârstei, desfăşurate de animatori cu experienţă bogată în centrele de vacanţă din Sibiu. Coordonat de un profesionist francez, acest program se desfăşoară în cadrul unui schimb de experienţă în domeniul animaţiei socio-culturale la Sibiu.

În acest an şcolar, programul se derulează în două şcoli (Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 din cartierul Ştrand şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr.8 din cartierul Lazaret) şi va fi co-finanţat de către familiile copiilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Asociatia CenFas scrie

    Acest program este deschis copiilor din toate scolile din Sibiu. Pentru inscrieri si informatii, puteti sa ne contactati la asociatiacenfas@gmail.com, sau telefonic (persoane de contact : Ronan BARENTIN – tel. 0751 361812 sau Carla TRAILOVIC – tel. 0721 084406).

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.