fbpx

Suedezii interesaţi de finanţarea proiectului autostrăzii Sibiu – Pitești

1 220

autostrada2Prefectul de Vâlcea spune că a început deja acţiunea de lobby pe lângă Guvern pentru ca autostrada ce va lua Piteşti de Sibiu să treacă pe Valea Oltului, prin Vâlcea, anuntă adevarul.ro.

„Vom avea întâlniri cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, şi cu premierul Emil Boc, într-o acţiune de lobby pentru ca traseul autostrăzii culoar IV tronsonul Sibiu -Piteşti să treacă prin Vâlcea” promite prefectul de Vâlea, Petre Ungureanu.

Reprezentantul guvernului în teritoriu şi-a expimat convingerea că guvernul va lua cea mai bună decizie şi va finanţa în cel mai scurt timp lucrările autostrăzii care reprezintă cea mai bună alternativă la DN7(E81), arteră rutieră de maximă importanţă economică pentru România, dar plină de risc şi generatoare de evenimente auto cu pierderi de vieţi omeneşti şi de bunuri materiale.

Posibilă finanţare suedeză

Potrivit site-ului epitesti. ro, autostrada Pitesti – Sibiu ar putea fi finantata cu fonduri suedeze. Tronsonul Pitesti – Sibiu este singurul care nu are finantare pe culoarul IV pan-european.

Aceeaşi sursă arată că, autoritatile si mediul de afaceri din Suedia sunt interesate sa ofere know-how Romaniei in proiectele de infrastructura, aratandu-se dispuse sa se implice inclusiv in finantarea aces-tora, in special a studiilor de fezabilitate, a declarat, senior adviser in Ministerul Afacerilor Externe din Suedia, Karl Edberg, la o conferinta privind dezvoltarea urbana. „Dezvoltarea proiectelor strategice in parteneriat reprezinta un element principal in cadrul unei colaborari win-win atat pentru Romania, cat si pentru Suedia. Suedia este interesata sa ofere know-how in proiectele de infrastructura si sa se implice inclusiv in partea financiara.

Suedia este dispusa sa finanteze studii de fezabilitate, obisnuind sa faca acest lucru in special in proiectele finantate prin grant-uri, de obicei cu 50% din costuri”. Oficialul suedez a mentionat ca experienta si competenta suedeza contribuie la realizarea unor proiecte bancabile. sursa: adevarul.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Iulian scrie

    „Suedezii interesaţi de finanţarea proiectului autostrăzii Sibiu – Pitești”

    La cate tuneluri si viaducte trebuie facute… normal sa fie interesati.

    Front de lucru este, finante se gasesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.