Sulfina Barbu: La Sibiu, din 430 de persoane verificate, 354 fraudau banii pentru asistenţă socială. 1 milion de euro s-au plătit ilegal

0 77

sulfina barbuMinistrul Muncii, Sulfina Barbu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Sibiu s-au plătit ilegal aproximativ 1 milion de euro pe an unor persoane care deţineau fără drept certificate de handicap.

Sulfina Barbu a menţionat rezultatele celui mai recent control făcut la Sibiu, unde s-a constatat că, din 430 de persoane verificate, 271 aveau certificate de handicap ilegal, fără să aibă bolile scrise în certificat, iar alte 83 de persoane aveau un grad al bolii nejustificat de mare.

„Practic, din 430 de persoane verificate, 354 fraudau banii pentru asistenţă socială. Dacă într-un singur judeţ frauda este de 82%, putem avea imaginea clară a dimensiunii fraudei din banii de asistenţă socială”, a subliniat ministrul democrat-liberal.

Potrivit afirmaţiilor sale, „prejudiciul care va fi stabilit prin continuarea controalelor în judeţul Sibiu ne arată că practic s-au plătit ilegal aproximativ 1 milion de euro pe an unor persoane care aveau certificate fără să aibă bolile respective”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...