biblioteca astra 02

biblioteca astra 02Proeictul este menit să faciliteze comunicarea audio-vizuală între copiii rămaşi acasă în urma plecării părinţilor acestora la muncă în străinătate. Proiectul este un parteneriat între Asociaţia Femeilor Române din Italia (A.D.R.I. Onlus), Programul Naţional Biblionet şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Programat pentru 26 octombrie 2011 la Sala de Consiliu în intervalul orar 14:00 – 16:00, evenimentul reuneşte reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale implicate în teme privind copiii şi adolescenţii, precum şi bibliotecari şi persoane de marcă, implicați trup şi suflet în cauze sociale. Ne vor onora cu prezența autorii documentarului “Singur acasă – o tragedie românească”, care a generat cauza „Te iubeşte mama!” şi a fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra Film Festival 2011. Masa rotundă va urma proiecției filmului în cadrul festivalului, programată pentru 26 octombrie 2011, orele 12:30 – 13:30 la Sala John Marshall, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Str. Emil Cioran, nr. 1A.

Evenimentul va consta în prezentarea proiectului şi a unor materiale tematice video, dezbateri, legături prin Skype cu o serie de alţi actori esenţiali în ameliorarea situaţiei copiilor lipsiţi de sprijin familial şi psihologic. Acest demers este crucial pentru a stopa fenomenul sinuciderilor şi chiar uciderilor în rândul acestor copii.  Discuțiile vor viza necesitatea dovedită a proiectului, statistică și cazuistică, precum și modalitați de lucru într-o echipă multidisciplinară, în scopul găsirii de soluții de finanțare pentru diminuarea numărului de sinucideri, abandonuri și cazuri sociale în rândul copiilor rămași în România.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns