11 consorţii se bat pentru un contract de 2,3 miliarde lei pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Ațel – Micăsasa – Coșlariu

221

cale ferataCFR SA, compania din subordinea Ministerului Transporturilor care gestionează infra­structura feroviară, a primit 11 oferte pentru reabilitarea a 66 de kilometri de cale ferată de pe tronsoanele Aţel-Micăsasa (judeţul Sibiu), respectiv Micăsasa-Coşlariu (judeţele Sibiu, respectiv Alba). Ambele tronsoane sunt situate pe sectorul Coşlariu-Sighişoara, unul dintre obiectivele prioritare ale Transporturilor în ceea ce priveşte calea ferată.

Valoarea totală a lucrărilor pe tronsonul Aţel-Coşlariu este estimată la circa 2,3 miliarde de lei (circa 532 mil. euro), din care 1,2 mld. lei (285 mil. euro) pentru lotul Aţel-Micăsasa şi 1 miliard de lei (247 mil. euro) pentru lotul Micăsasa-Coşlariu. Printre ofertanţi se numără italienii de la Astaldi, alături de Dafora (controlată de Gheorghe Călburean), sau spaniolii de la FCC Construccion, în asociere cu austriecii de la Alpine, spaniolii de la Azvi şi Straco Grup (fraţii Horpos).

Perioada de execuţie pentru fiecare lot în parte va fi de minimum 36 de luni şi maximum 42 de luni de la data atribuirii contractului. Proiectele vor fi finanţate în proporţie de 85% din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană, restul banilor venind de la bugetul de stat. Lucrările de reabilitare vor permite viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru cele de marfă.

Firmele care au depus oferte pentru tronsonul Aţel-Micăsasa (29,6 km):

1. ASTALDI SpA – SC DAFORA SA – asociere;

2. IMPREGILO SpA;

3. TERNA S.A.;

4. Impresa Pizzarotti & C. S.p.A – asociere;

5. FCC CONSTRUCCION SA – ALPINE Bau GmbH – SC AZVI SA – STRACO – asociere;

6. J&P – AVAX – ETETH S.A. – GEMMO SpA – asociere;

7. DOPRASTAV, a.s. – SC CONCEFA S.A. – asociere;

8. PORR Bau GmbH – WIEBE GmbH & Co KG – HOCHTIEF Solutions AG – asociere.


Firmele care au depus oferte pentru tronsonul Micăsasa-Coşlariu (36,6 km):

1. SOCIEDAD ANONIMA DE OBRAS Y SERVICIOS, COPASA – ORTIZ CONSTRUCCTIONES Y PROYECTOS S.A. – CONTRATAS Y SERVICIOS FERROVIARIOS – asociere;

2. OHL/OHL ZS/CONFORT/PUENTES – asociere;

3. AKTOR – ARCADA – asociere.

sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.