teatru1

teatru1Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu anunță premiera spectacolului „Ultima zi a tinereții“ după Tadeusz Konwicki, în regia lui Yuri Kordonsky. Evenimentul va avea loc duminică, 30 octombrie, ora 19:00, la sediul teatrului din Sibiu.

„Ultima zi a tinereții“ este o adaptare după romanul „Cronica incidentelor unei iubiri“ al unuia dintre cei mai importanți autori contemporani polonezi, Tadeusz Konwicki. Aceasta este cea de-a patra dramatizare pe care regizorul rus Yuri Kordonsky o face în România, după „Inimă de câine“, „Crimă și pedeapsă“ și „Îngropați-mă pe după plintă“.

Spectacolul prezintă povestea de dragoste adolescentină dintre Vitek și Alina pe fundalul neliniștii de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Textul este poetic și reflectă o poveste de genul Romeo și Julieta  în care sunt prezentate două lumi, una boemă și alta constrânsă de convenții sociale. Granițele dintre vis și realitate sunt susținute magistral prin decorul minimalist cu accente suprarealiste al scenografului Dragoș Buhagiar și pe fundalul unei coloane sonore de Vasile Șirli. Traducerea textului în limba română a fost făcută de Mașa Dinescu, iar producția de la Sibiu îi reunește pe actorii Marian Râlea, Alexandru Malaicu, Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Constantin Podu, Ofelia Popii, Iulia Popa, Serenela Mureșan și Cristian Stanca.

Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră vineri, 28 octombrie, de la ora 19:00. Toate biletele puse în vânzare pentru cele două reprezentații au fost deja epuizate. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Durata spectacolului este de 2h10min, fără pauză.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.