gradinar

gradinarUnul dintre cei mai bogati romani este, culmea, un bugetar! Cu peste opt milioane de euro in conturi, Ilie Gradinar este angajat la Primaria Sibiu de 15 ani si se ocupa de reteaua de termoficare a orasului. In plus, detine un complex turistic, dar care duce lipsa de clienti, motiv pentru care e scos la vanzare.

lie Gradinar, zis si Ilie Gigacalorie, conduce societatea care producea si distribuia energie termica pentru sibieni si care s-a reprofilat, intre timp, pe lucrari de constructii si reabilitari de drumuri. Cum primaria nu are utilaje, lucrarile se subcontracteaza unor firme. Surse din administratie sustin ca sotul secretarei personale a lui Gradinar detine nu mai putin de opt astfel de firme, care deruleaza lucrari de infrastructura. Cunoscut in toate mediile din oras, Gradinar este un apropiat al primarului Klaus Johannis, cel care a oficiat, in urma cu doi ani, casatoria fiului lui Gradinar chiar in biroul propriu din primarie. Intr-un top al celor mai bogati romani, Ilie Gradinar figureaza cu afaceri in domeniul turismului, mai exact cu Complexul balnear Ocna Sibiului, al carui proprietar a devenit in urma cu trei ani.

Acesta, care include doua hoteluri si o baza de tratament, a fost scos la vanzare, in aprilie 2011, pentru 90 milioane de euro. Conditiile in care Gradinar a ajuns sa detina complexul sunt, inca, invaluite in mister. Surse din anturajul sau afirma ca vechiul proprietar, omul de afaceri Valentin Enache, a luat un imprumut de la Ilie Gradinar, pentru care a girat cu ansamblul de la Ocna Sibiului. Cum nu a avut banii, Enache s-a trezit cu executorii judecatoresti la usa si a pierdut afacerea.

Complexul nu aduce, insa, bani, mai ales de cand Ministerul Turismului a investit in lacurile de la Ocna, motiv pentru care a fost scos la vanzare. Ca orice om bogat, Gradinar detine mai multe case si masini. Vila din centrul Sibiului este evaluata la un milion de euro, dar, momentan, el si sotia locuiesc la Cisnadioara, in alt “palat”.

fisu la gradinarAici, dupa cum spun surse din apropierea celor doi, numai plantele au costat peste un miliard de lei vechi. Casa are piscina acoperita, sala de biliard si un jacuzzi imens. Pasionat de masini, bugetarul “de aur” detine un BMW X6, doua Audi, iar ca autoturism de serviciu are o Skoda Octavia Superb, cu televizor
Fiul lui lucreaza in Ministerul Afacerilor Externe
Unicul copil al lui Ilie Gradinar este Mihai Alexandru, care lucreaza ca secretar II in Ministerul Afacerilor Externe. Nunta lui, de acum doi ani, a avut loc la Palatul Snagov, unde meniul a fost de super lux si invitatii alesi pe spranceana.

Mihai Gradinar joaca in echipa de fotbal a MAE, al carei capitan este. Pasionat de fotbal, in casa de la Cisnadioara are o impresionanta colectie de tricouri originale ale unor jucatori celebri. sursa: Can Can

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Join the Conversation

1 Commentariu