Cioabă vrea pedepse ASPRE pentru şoferii care omoară oameni pe treceri de pietoni

120

Regele romilor dă startul pentru o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de lege care să prevadă ca cei care comit accidente pe trecerile de pietoni soldate cu morţi să fie aspru pedepsiţi. Cioabă vrea ca fapta acelui şofer care ucide un om pe o trecere de pietoni să nu mai fie încadrată ca „ucidere din culpă” ci ca „omor calificat”.

Florin Cioabă afirmă că în ultima perioadă a constatat cu îngrijorare creşterea alarmantă a numărului de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti produse pe trecerile de pietoni din vina unor şoferi inconştienţi, care consideră că lor le aparţine toată strada.

“Având în vedere că şi mama mea a murit tot în urma unui astfel de accident, fac un apel către autorităţile statului să înăsprească pedepsele aplicate celor care rănesc sau chiar omoară oameni în astfel de circumstanţe. Intenţionez să declanşez o campanie de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de lege care să prevadă ca cei care comit accidente pe trecerile de pietoni soldate cu morţi să fie aspru pedepsiţi. Propun ca fapta acelui şofer care ucide un om pe o trecere de pietoni să nu mai fie încadrată ca „ucidere din culpă” ci ca „omor calificat” sau „omor deosebit de grav” şi pedepsită ca atare. De asemenea cer ca cei care comit astfel de accidente să fie condamnaţi la închisoare cu executare şi nu cu suspendare cum se întâmplă în prezent în majoritatea cazurilor. Cred că doar astfel şoferii vor înţelege că trecerea de pietoni reprezintă o garanţie a faptului că pietonii pot traversa în siguranţă pe acolo, şi astfel se va putea circula mai sigur, iar numărul pietonilor căzuţi victimă şoferilor care nu le respectă drepturile va scădea considerabil”, spune Cioabă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. remus block scrie

    regele Cioaba iese la bataie! unde este regele rumunilor? sau aia dorm?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.