opt clinici au accesat programul ministerului sănătăţii de fertilizare in vitro. una e din sibiu

opt clinici au accesat programul ministerului sănătăţii de fertilizare in vitro. una e din sibiuOpt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise, până în prezent, în cadrul programului de 4 mil. lei (950.000 de euro) de fertilizare in vitro finanţat de Ministerului Sănătăţii. În perioadă următoare MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România după cifra de afaceri, va participa la acest program.

Programul a fost demarat în urmă cu patru luni, perioadă în care au fost aprobate 451 de dosare pentru finanţare, din care au fost efectiv realizate 52 de proceduri.

Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de fertilizare in vitro, în două etape. În prima etapă decontează 4.920 de lei (1.168 de euro) după realizarea procedurii de fertilizare şi 1.230 de lei (292 de euro) după confirmarea finalizării procedurii cu o sarcină, urmată de naştere.

“Suntem mulţumiţi că programul a început să funcţioneze într-un timp relativ scurt. Totuşi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este unul destul de mic. Aşteptăm mai multă implicare din partea unităţilor sanitare acceptate în program, dar şi a beneficiarilor şi atragem atenţia că, dacă nu sunt grăbite procedurile există riscul de a nu mai fi timp până la sfârşitul anului pentru finanţare chiar dacă dispunem de fondurile necesare”, a spus Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii. sursa: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu