medias

mediasProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba – Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BACIU DUMITRU, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş – Biroul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008–iulie 2011, inculpatul Baciu Dumitru, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, prin încălcarea reglementărilor legale referitoare la incompatibilităţi, prevăzute în Statutul poliţistului, a efectuat acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept. Concret, Baciu Dumitru s-a implicat personal în activitatea acestei firme, cu profil în domeniul panificaţiei şi patiseriei, în sensul că se ocupa de plata sau angajarea salariaţilor, de relaţia cu furnizorii sau cu beneficiarii mărfurilor, cât şi cu unitatea bancară unde societatea comercială respectivă îşi avea deschise conturi. În această situaţie, ofiţerul de poliţie avea specimen de semnătură la bancă, astfel că efectua plăţile bancare în numele firmei soţiei sale.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba-Iulia
“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al PNA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns