Microbis2

Microbis2Concursul din cadrul Festivalul Naţional Studenţesc de Dans s-a încheiat sâmbătă 05 noiembrie 2011 cu un  spectacol de Gală. Festivalul concurs a reunit la Sibiu 20 de companii de dans din 10 centre universitare (Alba-Iulia, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Timişoara, Sibiu). Criterile care au stat la baza jurizării a celor 96 de momente coregrafice intrate în concurs au fost originalitatea, compoziţia coregrafică, valoarea interpretativă şi impresia artistică.

Componenţa juriului a fost următoarea: DAN-ANTON VASILIU (teatrolog-filmolog, expert, evaluator şi membru al Comisiei de Arte a CNCSIS, precum şi cancelar al UNATC 2008-2012. Distins cu numeroase premii pentru interpretare de film, producător a mai multor filme şi scenarii de film artistic de lung metraj,  fost director al Teatrului de Comedie din Bucureşti, fondatorul “Laboratorul de Comedie” şi a companiei “Teatrul Union” dl. Dan Vasiliu a asigurat, ca şi editor, apariţia a peste 50 de titluri de carte), OVIDIU LAZĂR (regizor doctor, profesor asociat al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, regizor artistic  în cadrul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, membru fondator al UNITER, iniţiator al Proiectului Artschool al UNITER, dl. Ovidiu Lazăr a realizat peste 50 de spectacole care au participat sau au obţinut numeroase premii la diferite competiţii teatrale naţionale. Ca şi distincţie, amintim faptul că i s-a conferit în 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.), COSMA LENNON (coregraf, promotor hip-hop, organizator de evenimente, licenţiat ca arbitru Hip Hop International, arbitru la Campionatele Mondiale din 2011 la categoria Megacrews, participant la Campionatele Mondiale de Hip Hop din Las Vegas la seminarul unuia dintre legendele vii ale stilului hip-hop – Tight Eyez care este fondatorul stilului Krump.),  ALFRED SCHIEB (preşedinte şi profesor de dans al Clubului „Total Dance” din Piteşti, multiplu campion naţional şi arbitru internaţional de dans sportiv, laureat la festivalurile studenţeşti naţionale şi internaţionale, atât ca şi dansator, cât şi ca şi coregraf.), MIHAIL MÎNDRUŢIU (profesor la Liceul Naţional „Regina Maria“ De-a lungul anilor a fost balerin la Opera Naţională din Iaşi, fost prim solist balerin la Opera din Braşov, coregraf, pedagog de studii şi Directorul Compartimentului de balet la Opera Maghiară de Stat.), NICOLAE SPIRESCU (unul dintre cei mai cunoscuţi critici de balet din ţara noastră, redactor muzical şi coregrafic, secretar literar la Teatrul Fantasio din Constanţa, cofondator al Ansamblului de balet contemporan şi clasic, în prezent Teatrul Naţional Oleg Danovschi), NICOLAE POPA (prim balerin la „Teatrul Liric“ din Craiova, protagonistul mai multor roluri principale din balete celebre).

Trofeul festivalului s-a întors la Cluj-Napoca fiind adjudecat de deţinătoarea ultimei  ediţii – FormaţiaJump-In. Tot formaţia Jump-In este câştigătoarea Premiului presei, acorat de un juriu al presei.

Celelalte premii speciale acordate de juriu de specialitate au fost atribuite d-nei Iolanda Popescu -pentru cea mai bună coregrafie (pentru dansul contemporan „2028”), tânărului Raul Dumitru Furnea din Petroşani, pentru „Cel mai bun dansator”.

Premiile acordate pe secţiuni şi genuri sunt după cum urmează:

 

DANS DE CARACTER

SECŢIUNEA DUET

locul 1 – X-TAZY, Cluj Napoca

locul 2 – Parangul, Petrosani

locul 3 – M&M, Sibiu

SECŢIUNEA GRUP

locul 1 – Vogue, Bucuresti

locul 2 – Cromatic Dance, Sibiu

locul 3 –  Matrix, Timisoara

SECŢIUNEA FORMATIE

locul 1 – Providanse, Bucuresti

locul 2 – Stance Crew , Galati

locul 2 –  Reflex, Timisoara

locul 3 – M&M, Sibiu

SECŢIUNEA ANSAMBLU

locul 1 – X-TAZY, Cluj Napoca

locul 2 – Reflex, Timisoara

locul 3 – Star Lights, Brasov

DANS CLASIC

SECŢIUNEA INDIVIDUAL

LOCUL 1 – Bianca Bor – Jump In, Cluj-Napoca

SECŢIUNEA FORMAŢIE

LOCUL 1 – Reflex, Timisoara

SECŢIUNEA ANSAMBLU

LOCUL 1 –  Reflex, Timisoara

DANS MODERN

SECŢIUNEA INDIVIDUAL

LOCUL 1 – Ecaterina Codreanu- M&M, Sibiu

SECŢIUNEA DUET

LOCUL 1 – Quasar-Dance, Iaşi

LOCUL 2 – Star Lights, Brasov

SECŢIUNEA GRUP

locul 1 – Jump In, Cluj Napoca

locul 2 – M&M, Sibiu

locul 3 – Academic Authentic, Ploiesti

SECŢIUNEA FORMATIE

locul 1 – Vogue, Bucuresti

locul 2 – Quasar-Dance, Iaşi

locul 3 – Atlantis, Ploiesti

SECŢIUNEA ANSAMBLU

locul 1 – Academic Authentic, Ploiesti

locul 2 – Exotic Dreams, Brasov

locul 3 – Starfix, Pitesti

DANS CONTEMPORAN

SECŢIUNEA INDIVIDUAL

locul 1 – Silviu Mititelu, Star Lights, Braşov

locul 2 – Raul Furnea – Parângul, Petroşani

locul 3 – Dana Timofte – Cluj Napoca

SECŢIUNEA DUET

locul 1 – Jump In, Cluj Napoca

SECŢIUNEA GRUP

locul 1 – Jump In, Cluj-Napoca

locul 2 – Cromatic Dance, Sibiu

locul 3 – Providanse, Bucuresti

SECŢIUNEA FORMAŢIE

locul 1 -X-TAZY, Cluj-Napoca

locul 2 – Jump In, Cluj-Napoca

locul 3 – Vogue, Bucuresti

SECŢIUNEA ANSAMBLU

locul 1 – Exotic Dreams, Brasov

SHOW-REVUE

SECŢIUNEA GRUP

locul 1 -The Sky, Iaşi

locul 2 -Atlantis, Ploieşti

locul 3 – Providanse, Bucuresti

SECŢIUNEA FORMAŢIE

locul 1 – Reflex, Timişoara

locul 2 – Vogue, Bucureşti

locul 3 – Star Lights, Braşov

SECŢIUNEA ANSAMBLU

locul 1 –  Exotic Dreams, Braşov

STREET DANCE

SECŢIUNEA INDIVIDUAL

locul 1 -Dorian Radu, Quasar Dance, Iaşi

locul 2 -Adrian Albu, Cromatic dance, Sibiu

locul 3 -Bogdan Căpătan, Galaţi

SECŢIUNEA GRUP

locul 1 -Quasar Dance, Iaşi

locul 1 -M&M, Sibiu

locul 2 -Stance Crew, Galaţi

SECŢIUNEA FORMAŢIE

locul 1 -Stance Crew, Galaţi

DANS TEMA IMPUSA

Duet – The Sky – Iaşi

Prin acest festival se doreşte stimularea competitivităţii, creativităţii, schimbul de idei şi experienţe între tinerii care au ca şi preocupare comună – dansul. Programul complex şi divers oferit de aceştia au impresionat publicul spectator eterogen, demonstrând încă odată că dansul este o artă capabilă să emoţioneze pe oricine, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire“, a declarat Liliana POPESCU, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns