Pantagruel 142 1

Pantagruel 142 1Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă sâmbătă, 12 noiembrie, ora 20:00, spectacolul „Cumnata lui Pantagruel“ în regia lui Silviu Purcărete. Evenimentul va avea loc la Théâtre Municipal de la Ville d’Esch-sur-Alzette din Luxemburg.

După succesul de acum doi ani cu spectacolul „Lulu“, Teatrul Național din Sibiu revine pe scena Teatrului Municipal din Esch cu o nouă producție semnată de regizorul român Silviu Purcărete. Evenimentul este prezentat în cadrul stagiunii oficiale a teatrului luxemburghez și are o durată de o oră și douăzeci de minute.

„Cumnata lui Pantagruel“ a avut premiera în 2003 și este un spectacol nonverbal ce are la bază texte de François Rabelais. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Marie Cayrol, Cristina Flutur, Diana Fufezan, Enikö Gyorgyjakab, Ofelia Popii, Miklós Bács, József Biró, Zsolt Bogdán, Jacques Bourgaux, Florin Coşuleţ, Áron Dimény, Adrian Matioc, Levente Molnár, Cătălin Pătru, Laurent Schuh, Cristian Stanca și pe muzicienele Anca Stranici și Laura Călina. Producția se bucură printre altele de contribuția unor mari creatori precum compozitorul Vasile Șirli și scenograful Helmut Stürmer.

Spectacolul de la Sibiu este o creație de grup, după cum declară Silviu Purcărete. „Muzica lui Vasile Şirli a fost compusă înainte, eu am adăugat doar câteva cântece vechi şi autentice din secolul al  XVI-lea. Am lucrat simultan cu Helmut Stürmer, nu am vrut să avem un decor, ci doar câteva obiecte și materiale, astfel încât să putem deplasa uşor spectacolul. Nu i-am explicat nimic, deoarece cu cât explici mai devreme şi în detaliu un concept, cu atât şansele ca el să moară la naştere sunt mai mari“, a mai adăugat regizorul spectacolului.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.