incendiu transalpina imagini isu sibiu 3

incendiu transalpina imagini isu sibiu 3Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Laurenţiu Atanasiu, incendiile din zona montană numită Transalpina, aflată la graniţa dintre judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea, au fost lichidate marţi dimineaţă, forţele de intervenţie întorcându-se de pe munte.

„Incendiile au fost lichidate în această dimineaţă (marţi dimineaţă – n.r.) şi s-a dispus întoarcerea echipelor de intervenţie de pe teren. Întreaga intervenţie a fost destul de dificilă şi din cauza condiţiilor în care s-a lucrat, pe noapte, frig, vânt şi temperaturi foarte scăzute. A fost şi o suprafaţă mare care a trebuit acoperită”, a declarat Laurenţiu Atanasiu.

Potrivit acestuia, în următoarele zile zona montană va fi în continuare supravegheată de către patrule care vor urmări ca focul să nu se reaprindă.

„În fiecare punct de incendiu vor fi patrule de patru oameni care vor supraveghea zona. Aceste patrule se vor schimba la fiecare 12 ore”, a adăugat Atanasiu.

Potrivit datelor oficiale ale ISU Sibiu, la lichidarea incendiilor s-a constatat că suprafaţa totală afectată este de peste 72 de hectare.

În incendii au ars pădure, litieră, resturi vegetale, resturi de trunchiuri şi gol alpin.

În următoarele zile, reprezentanţii ISU Sibiu vor coordona o anchetă pentru a stabili cauzele declanşării incendiilor. Variantele luate în calcul sunt fie neglijenţa unor turişti sau ciobani, fie foc pus intenţionat.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă în apropierea Vârfului Tâmpa din Munţii Obârşia Lotrului, la graniţa dintre judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea. În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, alte două incendii au izbucnit în zona montană, unul dintre ele fiind în zona Vârful ui Petru, judeţul Alba, iar cel de-al doilea în zona Vârful Buceciu din Munţii Lotrului, judeţul Sibiu.

Duminică, prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul Viorel Nemeş, a declarat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că, după survolarea zonei montane, s-a putut constata că peste 60 de hectare de vegetaţie, gol alpin şi pădure de conifere au fost afectate de incendii.

Luni, peste 200 de pompieri din Sibiu, Alba şi Vâlcea au continuat operaţiunile pentru stingerea incendiilor produse în zona montană numită Transalpina.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Unde,in ce geografie ai invatat -dl.Carol Andrei -de Muntii Obarsia Lotrului ?Putin respect fata de cei pt. care scri…