Angajaţii din primăria Sibiu au de înapoiat statului 1 milion de euro conform Curţii de Conturi

230

Raportul Curţii de Conturi Sibiu pentru anul 2010 spune că aproape 700 de angajaţi din administraţia locală sibiană trebuie să restituie 6.000 de lei, bani încasaţi ca salariu anul trecut.

Primăria Sibiu a anunţat oficial că a acordat aceste sume de bani în baza unei Hotărâri Judecătoreşti obţinută în anul 2005 care specifică în mod clar că aceste drepturi NU sunt de natură salarială, ci sunt drepturi SPECIALE.

Fără aceste drepturi speciale, care oricum sunt modeste ca şi cuantum, majoritatea angajaţilor Primăriei Sibiu sunt remuneraţi cu sume de sub 700 de lei. Hotărârea Judecătorească este cea care validează contractul colectiv de muncă care a generat plata acestor drepturi speciale.

„Raportul Curţii de Conturi Sibiu a plecat de la premisa că acestea sunt drepturi de natură salarială, dar revenim cu menţiunea că drepturile speciale acordate angajaţilor Primăriei Sibiu nu intră în această categorie. Municipalitatea va contesta acest raport la instanţele competente”, afirmă Mirela Gligore, Şef Serviciu de Presă şi Comunicare de la Primăria Municipiului Sibiu.

Sindicatul atacă în instanţă raportul

Liderul Sindicatului Liber al salariaţilor din Primăria Municipiului Sibiu a prezentat poziţia oficială a sinidicatului. „Considerăm că s-a ajuns la o situaţie foarte gravă din punct de vedere al salarizării. Există o hotărâre a instanţei judecătoreşti care stă la baza legalităţii acordării sumelor. Motivul acordării acestora a fost de la bun început salariile foarte mici pe care le au angajaţii din Primărie. În prezent, fără a mai primi aceste drepturi, 43% din angajaţii Primăriei câştigă mai puţin de 700 de lei. Sindicatul este decis să atace acest raport al Curţii de Conturi Sibiu în instanţă”, a spus Călin Bondulescu – lider de sindicat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi