Ora de Sibiu
Știri in direct

Şomajul a fost în creştere la finele lunii septembrie în judeţul Sibiu

101

La sfârşitul lunii septembrie  2011 erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu 7.265 şomeri, din care 3.454 femei, rata şomajului înregistrând  valoarea de 3,92%.  Fata de sfarsitul lunii august numarul somerilor inregistrati a   crescut cu 106 persoane iar rata somajului a inregistrat o crestere  cu 0,06 puncte procentuale.

În profil teritorial, pe zone, situaţia se prezintă astfel: Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu – 2949 persoane, ALOFM Mediaş – 2.163 persoane, Unitatea Locală Avrig – 338 persoane, Unitatea Locală Agnita – 933 persoane, Punctul de lucru Dumbrăveni – 716 persoane şi Punctul de lucru Cisnădie – 166 şomeri înregistraţi. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 4.983 sunt muncitori, 1.471 persoane cu studii medii şi 811 persoane cu studii superioare. Din totalul şomerilor 3.037 sunt beneficiari de indemnizaţie de somaj şi 4.228 sunt şomeri neindemnizaţi, iar din punctul de vedere al grupelor de vârstă cele mai multe persoane (1.806) au între 40-50 ani, urmează grupa de vârstă 30-40 ani cu (1.797) şomeri înregistraţi, (1.305)  au varsta sub 25 de ani iar cei mai puţini şomeri (602) au varsta intre 25-30 de ani; de asemenea, din punct de vedere al mediului de provenienţă 3.363 aparţin mediului urban în timp ce 3.902  provin din mediul rural.

În cursul lunii  septembrie  2011 un număr de 860 persoane au fost încadrate în muncă prin măsurile active implementate de agenţie, din care 320 şomeri s-au angajat ca urmare a acordării serviciilor de mediere a muncii realizate de agenţiile locale din cadrul AJOFM Sibiu, 346 someri s-au incadrat ca urmare a serviciilor de informare si consiliere, 29  someri s- au incadrat in urma absolvirii cursurilor de formare profesionala, 33 şomeri din categoria celor peste 45 de ani s-au incadrat in munca ca urmare a subvenţionarii locului de munca, 48 absolventi au fost incadrati  prin subventionarea locurilor de munca, 1 somer a fost incadrat prin stimularea mobilitatii fortei de munca, iar 20 persoane au fost incadrate in munca prin incheierea de contracte de solidaritate.

De asemenea 50 şomeri au beneficiat de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului iar 13 absolventi au beneficiat de prima de incadrare.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...