fbpx

Târgul de Crăciun începe în 26 noiembrie. Vezi ce surprize te aşteaptă!

1 176

iesle 2 1Pentru al cincelea an consecutiv, Târgul de Crăciun aduce atmosfera sărbătorilor în Piaţa Mare din Sibiu.  Cel mai important târg de sărbători din ţară, Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi prezent în inima orașului între 26 noiembrie și 26 decembrie.

Ultima ediţie a târgului a strâns zeci de mii de vizitatori. Anul acesta, târgul amenajat în Piaţa Mare va reuni 65 de căsuţe în care comercianţi din peste 20 de judeţe ale ţării își vor vinde produsele. Sibienii vor găsi, anul acesta, numeroase bunătăţi și cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi, la Târgul de Crăciun. Iar cât timp îl vor căuta printre miile de produse pe cel potrivit, vor putea gusta vinul fiert, castanele prăjite și restul delicateselor cu aromă de sărbători. „Am selectat în așa fel comercianţii participanţi încât să putem acoperi cât mai multe domenii, plecând de la produse inedite, cadouri de orice fel și până la produse culinare”, spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul târgului. Însumată, suprafaţa Târgului de Crăciun din anul 2011 ajunge la 5000 de metri pătraţi.

Surprize pentru cei mici şi cei mari

Cum copiii sunt cei care așteaptă sărbătorile cu sufletul la gură, Târgul de Crăciun le-a pregătit o grămadă de surprize. De la mini parcul de distracţii la plimbări cu ponei, până la Făbricuţa de Cadouri, locul unde copiii vor împleti magia cu realitatea în diferite ateliere. Iar în Ajunul Crăciunului, Moșul va veni din nou la Târgul de Crăciun pentru a aduce cadourile mult așteptate micuţilor.Cea de-a cincea ediţie a Târgului de Crăciun se va deschide în 26 noiembrie cu un concert al unuia dintre cei mai plăcuţi interpreţi de colinde, Fuego. „Aștept cu nerăbdare concertul de la Sibiu. Crăciunul e cea mai frumoasă perioadă a anului, e cea în care uităm tumultul de peste an și revenim la vechile valori românești. E o perioadă a bucuriei, a familiei și a dărniciei sufletești. Sibiul e un oraș care a fost tot timpul aproape de sufletul meu, cu oameni calzi și inimoși. Îmi doresc ca acest concert să fie unul special, care să readucă bucuria Crăciunului în sufletul tuturor”, spune artistul. Corul Cedonia va susţine al doilea moment artistic în weekendul în care Târgul de Crăciun își va deschide porţile.

Ce atracţii te aşteaptă

Principalul punct de atracţie al ediţiei din ac est an se anunţă a fi ieslea. Amplasată ca de fiecare dată la baza bradului, ieslea prezentată în cea de-a cincea ediţie sibienilor este o adevărată operă de artă, o sculptură realizată de-a lungul a 6 luni, din lemn de tei, ce reprezintă, în mărime naturală, scena nașterii Mântuitorului. Sculptura a fost donată Târgului de Crăciun de Fundaţia Austria Pro România. „Ne mândrim cu această lucrare de-a dreptul de artă. Putem spune că este cea mai impresionantă și mai artistică reprezentare a nașterii lui Isus Hristos văzută în România. Am ascultat dorinţele sibienilor, care la fiecare ediţie a târgului și-au dorit ca reprezentarea acestei scene importante în credinţa noastră să fie una spectaculoasă”, spune Barbara Schoefnagel, președintele fundaţiei Austria Pro România.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Fundaţia Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Capitalei Culturale Europene, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii ţări pentru amploarea și tradiţia creată, respectând un concept bine stabilit. Evenimentul este organizat de Fundaţia Austria Pro România cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. cristi scrie

    Domnul Andrei Dragan, administratorul companiei TLG – the little giant ar face bine sa-si ajusteze comisioanele colosale ce le percepe ptr. targul de craciun. O sa vedeti numa tiganie printre comercianti, de la caciuli de 2 parale la vata pe bat, aia e selectia facuta. TLG este o firma capusa creata prin bunavointa nemtilor ce ne carmuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.