Un magazin de etnobotanice din Sibiu a fost închis temporar după ce a primit 14 amenzi

1 119

etnoUn magazin de plante etnobotanice din municipiul Sibiu a fost închis, vineri, pe o perioadă de 11 luni, de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sibiu pentru abateri repetate, după ce administratorul acestuia a fost amendat de 14 ori în ultimele şase luni.

Directorul CJPC Sibiu, Ioan Băra, a declarat corespondentului MEDIAFAX că inspectorii instituţiei au emis, vineri, o decizie de închidere temporară a activităţii la unul dintre magazinele care comercializează plante etnobotanice din municipiul Sibiu.

„S-a emis o decizie de închidere temporară a activităţii pe o perioadă de 11 luni, din cauza săvârşirii repetate a unor abateri. Abaterile descoperite de mai multe ori au fost: lipsă elemente de identificare la unele produse, lipsă afişare preţuri, lipsă orar, lipsă certificat unic de înregistrare la Registrul Comerţului, lipsa traducerii în limba română şi altele”, a spus Ioan Băra.

Potrivit acestuia, administratorul magazinului a fost amendat de 14 ori în ultimele şase luni, valoarea totală a amenzilor date fiind de 64.000 de lei.

Potrivit lui Ioan Băra, aceasta este prima decizie de închidere temporară a activităţii la astfel de magazine emisă de CJPC Sibiu.

Băra a anunţat că în municipiul Sibiu mai funcţionează încă două magazine care comercializează plante etnobotanice, acestea aflându-se sub supravegherea autorităţilor, care le verifică săptămânal.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Dan scrie

    Interesant. Deci iti trebuie 14 amenzi ca sa fi inchis. Daca s-ar fi oprit la 13 abateri cred ca scapa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.