Muzică de cameră și jazz la a doua ediție a Întâlnirilor IconArts Sibiu

164

Academia Icon Arts revine în fața publicului sibian la mai puțin de patru luni de la închiderea cursurilor de vară cu o serie de evenimente grupate sugestiv ”Întâlnirile Icon Arts” Sibiu. Aflată la a II-a ediție, manifestarea aduce în fața publicului sibian două seri de muzică și o expoziție de fotografie în 18 și 19 noiembrie, la Teatrul Gong.

Prima seară este rezervată ritmurilor de jazz puse în scenă de tânărul jazzman sibian Mircea Mutulescu împreună cu Trio-ul ce-i poartă numele. Mircea Mutulescu s-a născut în Sibiu, absolvent al Academiei de Muzica ”Gh. Dima” din Cluj-Napoca la clasa Prof.Univ.Dr. Aurel Marc, și este în prezent student la Masterat în cadrul U.N.M.B. la clasa de oboi a Conf.Univ.Dr.Florenel Ionoaia. Legatura sa cu jazzul s-a aprofundat în anul 1999 când a fost fondat grupul vocal ”Harmony” din Sibiu, condus de Prof. Constantin Iridon, octet cu care a câștigat numeroase premii printre care și ”Galele Studențești de Jazz” Sibiu, ediția 2007. Grupul vocal ”Harmony” a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate precum Germania, Cehia, Portugalia, Austria. ”Mircea Mutulescu Trio” (Mircea Mutulescu-voce , Ciprian Pop-chitară , Daniel Dumitrana-contrabass) s-a format în vara anului 2011 în cadrul celei de-a 9-a ediții a cursurilor de vara ”Icon Arts” Sibiu/Cisnădioara la secția de jazz a prof.Mircea Tiberian, Luiza Zan și Sorin Romanescu.
Cea de- doua seară va sta sub semnul muzicii de cameră printr-un recital susținut de Cvartetul EUFONIA (Cluj-Napoca). Cvartetul, format din Rareş Munthiu (vioară), Remus Gaşpar (vioară), Mihai Oşvat (violă), și Mihai Barbul (violoncel), toți masteranzi ai Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, la clasa Prof. Grigore Botar și Nicuşor Silaghi, a luat ființă în anul 2009 câștigând între timp o serie de premii naționale.

Pe parcursul manifestării, foaierul Teatrului Gong va fi transformat într-o veritabilă expoziție foto cu lucrări selectate din portofoliul studenților Academiei de vară IconArts, de la clasa artistului Cornel Lazia.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.