Topul Averilor rectorilor Universităţilor din România: Oprean e pe primul loc cu un salariu de peste 30.000 de lei pe lună

330

constantin opreanBătălia pentru poziţiile de rectori sau preşedinti in universitati are în primul rând o miză financiară. Dacă analizăm veniturile acumulate de rectori, câştigurile pe an sunt colosale. De exemplu, la Facultatea de Medicină şi Farmacie rectorul Florian Popa câştigă 203.654 lei (aproape 50,000 Euro!) numai din salariul de rector, anunţă romaniacurata.ro.

Rectorul Constantin Oprean a încasat fabuloasa suma de 346.736 lei din venitul de rector, activităţi didactice şi de cercetare în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

Dar funcţiile universitare au şi alte beneficii: prin cumul între poziţia de preşedinte SNSPA şi cea de evaluator sau sfătuitor al altor universităţi Adrian Miroiu a făcut 334. 509 lei în anul precedent (pe lîngă rectorul Paul Dobrescu cu 288.396), din activităţile didactice, de cercetare, din activitatea la ARACIS si ca expert colaborator al altor institutii! Şi Vasile Astărăstoae a cumulat funcţii peste funcţii.

Dacă în cazul unui profesor universitar orice salariu este posibil şi legal prin cumulul unei norme didactice, a orelor suplimentare şi a granturilor de cercetare, acest lucru nu e valabil pentru conducerile universităţilor, care nu au timp nici de predat şi nici de cercetare, în schimb au o considerabilă influenţă pe care o pot folosi pentru a-şi creşte veniturile.

1. Constantin Oprean (U. Blaga) – 346.736 lei
2. Adrian Miroiu (SNSPA) – 334. 509 lei
3. Paul Dobrescu (SNSPA) – 288.396 lei
4. Vasile Astărăstoae (UMF Iaşi) 270.761 lei
5. Nicolae Robu (UPT)- 230.737 lei
6. Andrei Marga (U. Babeş-Bolyai) – 220.324 lei
Cea mai mare indemnizaţie de rector: Florian Popa, venit total declarat 203.654 lei

CITIŢI ÎNTREG ARTICOLUL AICI

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. me scrie

    din pacate o buna parte a cadrelor didactice se scalda in niste salarii mediocre. vorbesc de aceia care predau iar altii incaseaza bani de pe urma lor.

  2. Dan scrie

    Nu-i rau salariu. Merita sa duci o batalie pentru post 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.