sibiu2
Foto - Prosport
sibiu2
Foto - Prosport

Sezonul automobilistic sportiv 2011 se încheie cu rezultate deosebite pentru tânărul pilot de numai 16 ani, Radu David, originar din Sibiu.

Originar din Sibiu, Radu David a câştigat titlul de campion la juniori în Campionatul Naţional de Slalom Paralel (C.N.S.P), organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. El a obţinut patru victorii din şase posibile cu un Renault Clio II de grupa N cu cilindreea maximă acceptată pentru clasa sa, 1.4 litri. Cele patru victorii îi asigură şi un loc trei în clasamentul Open al competiţiei. Clasamentul Open se referă la clasamentul final al C.N.S.P., fără a ţine cont de împărţirea autoturismelor de concurs pe criterii tehnice. În acest context, rezultatul său este mult mai valoros dacă ţinem seama că el a fost obţinut în confruntarea cu autoturisme mult mai puternice decât Renault Clio II.

Radu David este un exemplu de creştere în automobilismul sportiv românesc, debutul său la volanul unei maşini de concurs având loc în 2004 când a început kartingul la Palatul Copiilor din Sibiu.

În Campionatul de Slalom Paralel, Radu David a debutat în 2007 cu un VW Golf II. Un an mai târziu, în 2008, se clasează pe locul patru la general în clasamentul juniorilor. Anul 2009 este unul care avea să confirme talentul tânărului pilot sibian. La finalul sezonului el se clasează pe locul trei în clasamentul juniorilor, locul cinci în clasamentul general, cu o victorie de etapă. Federaţia Română de Automobilism Sportiv îi oferă în 2009 premiul special “Tinere Talente”.

Evoluţia sa atrage atenţia piloţilor consacraţi din automobilismul sportiv românesc şi după rezultatul excelent din Dementor Rally Show 2011, competiţie organizată la Sibiu la finalul fiecărui an competiţional. El reuşeşte ca în compania sportivilor experimentaţi din Campionatul Naţional de Raliuri “Dunlop” să câştige confruntarea de la clasa 9, cu aceeaşi maşina cu care a reuşit performanţa din Campionatul de Slalom Paralel. Despre acest eveniment, Radu David recunoaşte modest: “Am luat startul la Dementor Rally Show după un sezon excelent în Campionatul Naţional de Slalom Paralel, unde am obţinut titlul de Campion la juniori şi mi-am dorit să am o evoluţie consistentă în compania unor mari campioni. În prima rundă am obţinut timpi foarte buni care m-au plasat pe primul loc al clasei 9, dar în runda a doua au apărut unele probleme tehnice la maşina de concurs. Din fericire, am reuşit să le remediem astfel încât să pot continua cursa. În finală m-am simţit foarte bine, am fost rapid  şi am obţinut victoria la clasa 9. Sunt fericit pentru rezultat, dar şi pentru faptul că am reuşit să îl obţin în condiţiile în care maşina suferea unele avarii.”
Anul acesta Radu a fost sustinut de Trakia, Tudor Auto ;i Colina Motors, companii care au înteles să sprijine parcursul său ascendent în motorsportul românesc.

Referitor la anul viitor, Radu David îşi doreşte să ia startul în cadrul Cupei Dacia din Campionatul Naţional de Raliuri “Dunlop”, dar participarea sa depinde de discuţiile pe care le va purta în pauza competiţională cu posibilii parteneri.

sursa: prosport.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu