Acţiune publică de combatere a violenţei în familie vineri pe Nicolae Bălcescu

0 129

siluete 2Sibienii sunt chemaţ vineri în zona fântânii de pe str. Nicolae Bălcescu între orele 16:00 şi 19:00 pentru a aprinde o lumânare pentru Martorele Tăcute arătând în acest fel că se opun violenţei asupra femeii.

Conform unui studiu al Inspectoratului General al Poliției Române, în 2010 a crescut cu 26% numărul incidențelor de violență intrafamilială înregistrate de Poliție și s-a dublat numărul loviturilor cauzatoare de moarte între membri ai aceleiași familii. 25 Noiembrie este Ziua Internaţională de Combatere a Violenţei Împotriva Femeii.  Cu această ocazie, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen din Sibiu – A.L.E.G. organizează în fiecare an Seara de Veghe pentru Martorele Tăcute. Martorele Tăcute sunt siluete roşii ce reprezintă simbolic femei care şi-au pierdut viaţa din cauza violenţei în familie. Fiecare siluetă va avea inscripţionată povestea unui caz din judeţul Sibiu. Conform Institutului de Medicină Legală din Sibiu,  137 de femei agresate de partener au solicitat eliberarea  unui certificat medico-legal în 2011. Multe femei îndură însă violenţa în tăcere şi cazurile lor rămân necunoscute până când e prea târziu.  A.L.E.G. şi partenerii săi aşteaptă sibienii la o seară de veghe pentru martorele tăcute pentru  a sublinia că violenţa în familie nu e o simplă poveste, că ea poate fi fatală. Te aşteptăm şi pe tine în zona fântânii de pe str. Nicolae Bălcescu între orele 16:00 şi 19:00 pentru a aprinde o lumânare pentru Martorele Tăcute arătându-ne în acest fel că te opui violenţei asupra femeii. Cu ajutorul vostru vrem să aprindem cel puţin 137 de lumânări.  Vrem să arătăm că pentru fiecare victimă a violenţei există cel puţin un om dispus să facă ceva pentru a stopa violenţa în familie.

În acest an evenimentul este susținut de următorii parteneri: Sibiu Social – Reţeaua Furnizorilor de Servicii Sociale, AVON Cosmetics și un partener surpriză care va fi dezvăluit pe data de 25 nov.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.