Un nou sezon începe curând la Arena Platoș. Vezi ce surpize te aşteaptă!

0 116

Arena PlatosComplexul de pârtii din județul Sibiu, Arena Platoș, se pregătește intens pentru deschiderea oficială, programată la începutul lunii decembrie.  Nocturnă în trei zile, fun park mai mare sau pârtia pentru săniuţe sunt doar câteva din noutăţile iernii la Păltiniş.

Pentru noul sezon, la Arena Platoș s-au schimbat multe. Parcarea a fost reamenajată, acoperită cu pietriș iar acum are aproximativ 400 de locuri de parcare. Apres-schiul e adus din Austria, și va fi dublat de un cort ce va funcționa asemănător cu un restaurant. Însă, cele mai multe modificări aduse resortului de schi și snowboard vizează direct calitatea pârtiilor și îmbunătățirea condițiilor de schi și snowboard. „Toate eforturile noastre din presezon, să îi spunem așa, s-au îndreptat spre a corecta micile inconveniente din sezonul precedent. Din acest motiv am început cu renovarea parcării. Însă mult mai importante sunt îmbunătățirile aduse pârtiilor, plecând de la programul de funcționare al instalațiilor de nocturnă”, spune Martin Freinademetz. Rezervorul de apă al resortului este la capacitate maximă, tunurile de zăpadă vor funcționa pe toată durata sezonului urmând să asigure cantitatea necesară de zăpadă chiar și în condițiile în care vremea nu va fi foarte generoasă cu amatorii sporturilor de iarnă.

Fun-park mărit simţitor

Fun-park-ul Arena Platoș aproape s-a dublat ca dimensiuni. Pe lângă faptul că a fost lărgit, Fun-park-ul are acum propria instalație de nocturnă și mult mai multe elemente de dificultate față de sezonul precedent. Snowboarderii și schiorii temerari vor avea o surpriză în fața kickerelor și pipe-urilor instalate pe traseul din Fun Park. „Am stabilit deja și primele două evenimente ce se vor desfășura în Fun Park-ul Arena Platoș. În 18 decembrie va avea loc World Snowboard Day iar între 6 și 8 ianuarie Transilvania Rookie Fest”, spune Cristina Badiu. Înscrierile pentru World Snowboard Day se fac deja, prin email, la adresa cristina.badiu@arenaplatos.ro. Înscrierile pentru Transilvania Rookie Fest vor fi disponibile în curând pe www.arenaplatos.ro.

Nocturnă miercuri, vineri şi sâmbătă şi pârtie pentru săniuţe

Instalație de nocturnă a fost montată și pe pârtia B, cea din stânga resortului. De asemenea, și programul serilor de nocturnă s-a modificat, în următorul sezon în program fiind introduse trei seri în care instalația de nocturnă va funcționa, miercuri, vineri și sâmbătă.

Veste bună și pentru cei care nu schiază sau se dau cu placa dar vor să petreacă o zi la munte, în zăpadă. Tot în stânga resortului, aproape paralel cu Fun Parkul, noul sezon îi așteaptă pe sibieni cu o pârtie de săniuțe de aproape 700 de metri lungime.

Complexul este compus din cinci pârtii, patru cu lungimi între 600 și 700 de metri şi una pentru copii şi începători, lungă de 250 de metri. Transportul pe cablu va fi asigurat de patru teleschiuri. Instalațiile pârtiilor de lungime mare au o capacitate de 1200 de persoane pe oră iar instalația pârtiei de începători poate deservi circa 500 de persoane pe oră.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...