Raliul Sibiului este in calendarul IRC 2012

Raliul Sibiului va face parte, incepand cu sezonul 2012, din calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC) , alaturi de etape clasice precum Raliul San Remo si Turul Corsicii.  

Sezonul 2012 din IRC va incepe in luna februarie, cu Sata Rallye Acores, si se va termina la inceputul lunii noiembrie, cu Raliul Ciprului. In total vor fi 13 etape, celelalte raliuri fiind programate in Insulele Canare, Irlanda de Nord, Corsica, Ungaria, Belgia, San Marino, Romania, Cehia, Ucraina, Bulgaria si Italia. „Suntem incantati sa includem Raliul Sibiului in familia IRC. Inca de la crearea acestui campionat, in 2007, obiectivul nostru a fost sa ne extindem pe teritorii noi si sa includem in calendar raliuri care sunt bine organizate si care beneficiaza de o promovare mare la nivel local si, desigur, se bucura de sustinerea autoritatilor nationale si locale. Raliul Sibiului este un astfel de eveniment si sunt sigur ca va fi un succes la TV si extrem de spectaculos pe probele de macadam”, a spus François Ribeiro, directorul departamentului Motorsport Business din cadrul Eurosport Events.

Raliul Sibiului se va desfasura in perioada 20 – 22 iulie 2012, iar lungimea traseului va fi de aproximativ 220 kilometri de probe speciale pe macadam si asfalt. „Includerea Raliului Sibiului in acest calendar este extrem de importanta. Nu doar pentru noi, ci si pentru orasul Sibiu, pentru Romania si pentru sporturile cu motor de la noi. Sunt foarte bucuros ca munca noastra din ultimii ani a fost rasplatita acum. Stiu ca urmeaza un an foarte greu, dar sunt sigur ca satisfactiile vor fi pe masura. Am inceput deja pregatirile pentru Raliul Sibiului 2012 si le multumim tuturor celor care ne-au sustinut si celor care sunt alaturi de noi in continuare”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

In total, in calendarul IRC din 2012, vor fi patru etape noi: Raliul Irlandei, Ralliul San Marino, Raliul Sibiului Romania si Raliul Sliven din Bulgaria. „Suntem foarte incantati ca am finalizat calendarul IRC pentru 2012. Cu cateva raliuri noi, cu mai multe etape pe macadam, cu includerea unor etape legendare, plus folosirea tehnologiei SimulCam in transmisiile de televiziune, cel de-al saselea sezon din IRC va fi cu siguranta un succes pentru fani, piloti si echipe. Tinand cont ca anul acesta vor fi mai multe etape in Europa de Est, IRC va beneficia de noi oportunitati de marketing si promovare si de un numar si mai mare de spectatori. Noul calendar este platforma ideala pentru piloti de a-si demonstra talentul, iar pentru echipe si constructori de a-si promova produsele si serviciile. Sincer, astept cu nerabdare sa inceapa noul

 

acumasfaltbelgiabulgariacanarecorsicafostgreumaremasuraora de sibiuorasraliul sibiuluirally challengeromania cehiasan marinoSibiuslivensorinspusucrainaungaria
Comentarii (1)
Comentează