Angela Gheorghiu aduce un omagiu la Sibiu celei mai mari soprane a secolului, Maria Callas

164

imagMaria Callas şi Angela Gheorghiu, două dintre cele mai mari voci ale lumii, pe care doar timpul nu le-a adus împreună, ne vor încânta într-un duet virtual. După şase ani în care n-a mai înregistrat solo, Angela Gheorghiu s-a întos în studio, pentru un omagiu adus celei mai mai mari soprane a secolului, Maria Callas.

„Homage to Maria Callas”. Simplu şi cuceritor. Două voci fermecătoare care n-au urcat niciodată pe aceeaşi scenă în acelaşi timp s-au unit acum într-un moment fabulos.

CD-ul include arii de care Angela Gheorghiu se simte puternic legată, din opere ca ” Boema”, „Faust” sau „Traviata”.

Alegerea faimoasei Habanera din „Carmen” i se datorează chiar sopranei. Ea a fost cea care a ţinut ca acest clip să fie filmat în România, cu o echipa formata doar din romani.

Maria Callas a încetat să mai cânte când avea 51 de ani. Trei ani mai târziu, în 1977 s-a stins din viaţă, la Paris. Au rămas înregistrările cu vocea sa care a dat viaţă într-un mod fascinant multor personaje tragice şi nefericite. Pe „incomparabila”, cum o numeau italienii, Angela n-a întâlnit-o niciodată.

Două dive diametral opuse, aşa cum e menţionat şi în cotidianul L’Express. „Callas, o tragediană cu caracter dramatic, mai tânăra soprană Angela Gheorghiu, o perfecţionistă de natură lirică”.

Cu personalitatea şi talentul ei, Angela are lumea-ntreagă la picioare. Artişti faimoşi, actori de la Hollywood şi însuşi preşedintele Barack Obama n-au rămas imuni în faţa vocii remarcabile a uneia dintre cei mai bine vânduţi artişti de muzică clasică din lume.

Luni, pe 28 noimebrie, soprana va fi în public la propriul spectacol. „Tosca”‘ în care Angela Gheorghiu interpretează rolul principal, va fi transmis HD, înregistrat, în sala mare a Operei Naţionale Bucureşti. Acelasi concert va fi pe 26 noiembrie laTimisoara si pe 9 decembrie la Sibiu.
trans\"Get‘}”>

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.