Motoko Hirayama și Răzvan Mazilu urcă miercuri pe scena de la „Radu Stanca“

0 197

motoko hirayama1Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu continuă seria spectacolelor invitate în cadrul stagiunii 2011 – 2012 printr-un eveniment caritabil ce va avea loc miercuri, 30 noiembrie, ora 19:00.

Evenimentul îi va reuni pe dansatorii Motoko Hirayama (Japonia) și Răzvan Mazilu (România) ce vor urca pe scena teatrului pentru a prezenta spectacolul „Requiem. Nu știi nimic despre mine“.

„Requiem. Nu știi nimic despre mine“ este un spectacol de dans contemporan ce aduce la rampă povestea întâlnirii dintre doi dansatori care ajung să se descopere unul pe celălalt. „Requiem“, partitură muzicală semnată de Karl Jenkins, vorbeşte despre moarte, dar şi despre puterea de a renaşte. Spectacolul crează, în ultima instanţă, o punte între două lumi unice şi complexe, fiecare cu propria istorie încărcată de momente de cumpănă, dar şi de renaşteri miraculoase.

Spectacolul va avea premiera mondială la București pe data de 25 noiembrie și urmează să fie prezentat, de asemenea, în Craiova, Sibiu, Cluj Napoca și Timișoara. Toate fondurile obţinute ca urmare a organizării spectacolelor vor fi direcţionate către Fondul de Asistenţă pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundaţia JTI (Japan Tobacco Inc.).

„De la începutul anului, JTI a fost partener al unor evenimente care s-au dovedit a fi de răsunet nu doar pentru publicul iubitor de cultură din Sibiu. Am început cu Festivalul Internaţional de Teatru și am continuat cu Întâlnirile JTI, care sper că vor deveni de acum încolo un reper de tradiție și pentru Sibiu. Iar, pe 30 noiembrie ne vom afla printre sibieni cu un eveniment special pentru JTI, în calitate de companie japoneză.“, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania.

Răzvan Mazilu se arată extrem de nerăbdător să revină la Sibiu, un loc în care se simte minunat, după cum a declarat în timpul repetițiilor pentru spectacol. „București e orașul în care m-am născut, în care trăiesc, în care muncesc, însă la Sibiu am o senzație de eternă vacanță.“, mai adaugă dansatorul.

Prețul unui bilet pentru acest spectacol variază între 30 și 50 de lei, în funcție de locul în sală. Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe eventim.ro.

Motoko Hirayama este una din figurile marcante ale dansului şi coregrafiei din ţara ei natală, unde a câştigat premii importante. Pe plan internaţional, Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanţi de la American Ballet Theatre, San Francisco Ballet, Baletul Balşoi şi a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Răzvan Mazilu este artistul care a contribuit decisiv la popularizarea dansului contemporan şi a teatrului dans în România. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate şi montate în contexte internaţionale de prestigiu, Mazilu abordează cu lejeritate stiluri şi ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scen

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.