Diaverum a anunţat cumpărarea celor nouă clinici de dializă de la Polisano-ul lui Vonica

0 420

vonicaOperatorul de servicii de dializă Diaverum a anunţat astăzi achiziţia Clinicii Dialmed, care operează nouă clinici de dializă în ţară. În cele nouă clinici sunt trataţi 850 de pacienţi, iar reţeaua face parte din grupul Polisano, unul dintre cei mai puternici operatori din industria de sănătate, controlat de omul de afaceri sibian Ilie Vonica, anunţă zf.ro.

„Achiziţia din România reprezintă un pas important în cadrul stratgiei de extindere, deoarece adăugăm nouă clinici în reţeaua companiei, formată în prezent din 240 de clinici în întrega lume. România joacă un rol important în viziunea noastră”, a spus Dag Andersson, preşedintele şi directorul executiv al Diaverum.

Clinicile achiziţionate de către Diaverum în România se află în Bucureşti, Sibiu, Mediaş, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Bistriţa şi Roman şi tratează aproape 10% din cei aproximativ 9.000 de pacienţi din România care necesită tratament de substituţie renală, potrivit unor date ale companiei.

În procesul de achiziţie, Diaverum a fost asistată de către DLA Piper – consilier juridic şi de către KPMG – consultant financiar.

Aceasta este prima tran­zacţie în care este implicată Polisano, afacere fondată de medicul Ilie Vonica (foto), 56 de ani, care şi-a început businessul în urmă cu aproape 20 de ani în servicii private, dar pe care l-a extins atât în distribuţia de medica­mente, cât şi în producţie. Grupul său are în prezent un rulaj de peste 300 mil. euro.

Tranzacţia a vizat acţiunile companiei Clinica Dialmed S.A., care a fost înfiinţată prin preluarea celor nouă clinici de dializă ale Clinicii Polisano, în urma unui proces de divizare a acesteia din urma. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii Clinicii Dialmed S.A sunt Ilie Vonica (51%) şi Daniela Ioana Vonica (49%).

Potrivit unor estimări ale ZF, în clinicile lui Vonica se tratează peste 600 de pacienţi, iar evaluarea unei afaceri din acest domeniu se face pe baza acestui indicator. Astfel dacă un pacient este evaluat la aproximativ 25.000 de euro, tranzacţia lui Vonica poate să fie estimată la circa 15 mil. euro.

sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...