fbpx

Primăria reia distribuirea alimentelor UE din spatiul de pe strada Electricienilor

102

faina stivaMunicipalitatea va relua din 6 decembrie distribuirea ajutoarelor în alimente din partea Uniunii Europene. Distribuirea acestora se va face după o procedură pe care Serviciul Asistență Socială o va face publică în următoarea perioadă.

Anul acesta vor beneficia de acest tip de sprijin un număr de 9.894 de persoane din municipiul Sibiu. Cantitățile de alimente aprovizionate de municipalitate acoperă necesarul pentru toate aceste persoane.

Sibienii care pot beneficia de acest sprijin din partea Uniunii Europene sunt: pensionarii sistemului public de pensii cu venituri de sub 400 de lei/lună, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj, persoanele cu handicap grav și accentuat neinstituționalizate (adulţi și copii) şi familiile și persoanele singure care sunt beneficiare de venit minim garantat.

Listele care cuprind beneficiarii au fost alcătuite la nivelul lunii iunie 2011. Persoanele care nu se regăsesc în listele comunicate Primăriei Municipiului Sibiu de către Consiliul Judeţean Sibiu şi care intră în una din categoriile enumerate mai sus după data de 01.07.2011 vor fi luate în evidenţă pe liste suplimentare, în funcţie de disponibilităţile de alimente existente după încheierea acţiunii.

Fiecare beneficiar va primi o cantitate totală de 41,2 kg de alimente, după cum urmează: făină – 16 kg; mălai        – 11 kg; paste făinoase – 2 kg; biscuiţi –    1,2 kg; orez – 9 kg; lapte praf –  2 kg.

Distribuirea produselor se va face din spațiul de pe strada Electricienilor, vis-a-vis de Liceul Energetic, în baza buletinului sau a cărții de identitate a beneficiarului, în original. În cazul persoanelor nedeplasabile sau al minorilor, persoana care se prezintă în vederea ridicării produselor alimentare va prezenta în original: cartea de identitate/certificatul de naştere al minorului și buletinul sau cartea de identitate personală.

Programul de distribuire este de luni pana vineri, intre orele 9 si 15. Bonurile de ordine se distribuie intre orele 8 si 8.30. Pana in prezent au primit aceste ajutoare peste 1.600 de persoane.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.