ice hotel balea lac 2

De la începutul acestei săptămâni, la Bâlea Lac au fost demarate lucrările de construcţie la cel de-al şaptelea Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din Europa de sud- est.În căldarea lacului Bâlea, la peste 2000 de metri altitudine, au sosit primele echipe de muncitori ce vor construi ineditul hotel din zăpadă şi gheaţă, iar aceştia au început imediat munca.

Deocamdată, pentru că stratul de zăpadă este încă destul de subţire, muncitorii s-au axat doar pe extragerea din lacul Bâlea a blocurilor de gheaţă ce vor fi folosite la construcţie.

Fiecare “cărămidă” de gheaţă tăiată din lac are peste 40 de centimetri grosime şi o lungime de aproximativ 1 metru. Pentru finalizarea Hotelului de Gheaţă din acest sezon vor fi folosite peste 2000 de asemenea bucăţi.

Imediat ce cantitatea de zăpadă căzută în zonă va fi suficientă, vor fi montate primele cofraje de lemn şi vor începe lucrările de ridicare a zidurilor hotelului. De asemenea, un amestec de zăpadă, gheaţă şi apă va fi folosit ca mortar pentru îmbinarea blocurilor de gheaţă deja extrase din lac. Curioşii, pot vedea cu proprii ochi cum „creşte” Hotelul de Gheaţă vizitând şantierul acestuia de la Bâlea Lac.

Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile acestei activităţi (temperaturi scăzute şi ninsori abundente) şi nu se vor ivi situaţii excepţionale, Hotelul de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an, tot de atunci urmând a fi disponoibile şi primele camere pentru cazarea celor mai dornici de adrenalină şi aventuroşi turişti.[nggallery id=783]

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns