shaggy ionita
Shaggy, Sahara si Costi Ionita in Miami, la filmarile pentru "I wanna"

Costi Ioniţă se numără printre compozitorii români, care semnează piesele „Dame” şi „Fired Up (F..k the Rece$$ion!)”, de pe albumul lui Shaggy „Summer in Kingston”, nominalizat la premiile Grammy din 2012, potrivit site-ului oficial al cântăreţului american, citat de Mediafax.

„Summer in Kingston” a fost nominalizat la categoria „cel mai bun album reggae”.

Premiul Grammy pentru cel mai bun album este, de obicei, acordat echipei de producţie şi interpretului. Piesa „Dame” a fost compusă de Andre Fennell, Constantin Ioniţă, Kenny Truhn, Dimitriu Silviu Aurelian, Monica Oana Radu şi Orville Burrell, în timp ce „Fired Up (F..k the Rece$$ion!)” i-a avut drept compozitori pe Andre Fennell, Constantin Ioniţă, Costi şi Orville Burrell.

În afară de „Dame” şi Fired Up (F..k the Rece$$ion!)”, albumul „Summer in Kingston” cuprinde piesele: „Just Another Girl” (featuring Tarrus Riley), „Sugarcane”, „Feeling Alive” (featuring Agent Sasco), „End Of The World (Drink Up)”, „Soldiers Story” (featuring Jaiden) şi The Only One (Lie to Me)” (featuring Jaiden).

Potrivit lui Costi Ioniţă, nominalizarea „Summer in Kingston” la categoria „cel mai bun album reggae” de la premiile Grammy 2012 „este rodul unei munci asidue”.

„Mă bucur şi sunt foarte emoţionat că acolo voi reprezenta România şi nu persoana Costi Ioniţă în mod special. M-aş fi simţit la fel de mândru pentru orice român care ar fi fost nominalizat. În orice culoare mă voi îmbrăca la acea gală, voi gândi tricolor”, a spus Costi Ioniţă.

El a mai spus că este posibil ca Shaggy şi Kat DeLuna să cânte una din cele două piese – „Dame” şi „Fired Up (F..k the Rece$$ion!)” – la gala premiilor Grammy, care va avea loc pe 12 februarie, la Los Angeles.

Totodată, Costi Ioniţă a mai spus că l-a cunoscut pe Shaggy în 2010, la Miami, unde a fost filmat videoclipul piesei „I Wanna”, realizată în colaborare cu DJ-ul francez Bob Sinclar şi cântăreaţa Andrea (Sahara).

„Atunci l-am cunoscut pe Shaggy şi am rămas foarte buni prieteni”, a mai spus Costi Ioniţă.

Câştigătorii celor 78 de categorii de premii vor fi anunţaţi la cea de-a 54-a gală Grammy Awards, care va avea loc pe 12 februarie, la Los Angeles.

Celebrul cântăreţ Shaggy a concertat în februarie 2010 în România. În conferinţa de presă ce a precedat concertul, pe care Shaggy l-a susţinut pentru a inaugura un centru comercial din Bucureşti, cântăreţul a vorbit şi despre colaborarea sa cu compozitorul român Costi Ioniţă, pentru un nou album. „Mi-a fost prezentat proiectul şi am ştiut că muzica este bună, aşa că am pus nişte versuri şi a ieşit melodia”, a spus atunci Shaggy.

Anterior, cei doi, alături de DJ-ul francez Bob Sinclar, au mai colaborat la piesa „I Wanna”, lansată în martie 2010 şi care a avut un mare succes comercial.

Shaggy, deţinător al unui premiu Grammy, a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lumea

Născut în Jamaica, în 1968, Shaggy (Orville Richard Burrell) şi-a început cariera artistică la începutul anilor ’90. A cunoscut celebritatea rapid, cu hitul „Oh Carolina”, pe care l-a lansat în 1993, în primul său album. La scurt timp, Shaggy a trecut la un nou nivel şi, în 1995, a lansat albumul „Boombastic”, pentru care a primit un disc de platină şi care i-a adus şi premiul Grammy pentru cel mai bun album reggae. „Boombastic” a fost un succes atât în Europa, cât şi peste ocean, iar următoarele albume l-au menţinut în topurile muzicale. În 2000 Shaggy a lansat „Hot Shot”, albumul care l-a diferenţiat de orice alt artist consacrat pe ringul de dans. A fost cel mai bine vândut album din 2001, cu peste 13 milioane de copii, şi a fost pe primele locuri în topurile din mai multe ţări. Printre cele mai populare hituri se numără „It Wasn’t Me” şi „Angel”. Înainte de „Summer in Kingston”, artistul a lansat albumul „Best of Shaggy: The Boombastic Collection”, care include cele mai populare titluri din cariera sa.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns