szi 1995

szi 1995Echipa Gaz Metan Mediaş s-a calificat în semifinalele Cupei României – Timişoreana, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, din Liga a II-a, în sferturile de finală ale competiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oaspeţii au înscris, în minutul 8, prin Cristian Bud, care a trimis mingea în poartă din 7 metri, cu latul, după centrarea lui Răzvan Avram.

Pustai: Mă bucur că am reuşit să legăm două meciuri fără gol primit

Antrenorul Cristian Pustai a declarat, joi, după calificarea în semifinalele Cupei României, că îl bucură faptul că Gaz Metan Mediaş nu a primit niciun gol în ultimele două meciuri şi că nu contează ce adversară va avea echipa sa în faza următoare a competiţiei. “Îmi pare rău că am stricat puţin sărbătoarea acestei echipe, dar şi noi avem nevoie de performanţă, suntem încă o echipă mică. Nicio clipă nu m-am gândit la Poli ca la o echipă de liga secundă. Am încercat să fim o echipă scurtă, să jucăm pe benzi, pentru că ştiam că acolo avem viteză superioară, jucătorii din lateral să centreze, iar aşa ne-am creat câteva ocazii. În această fază nu cred că mai sunt favoriţi, nu contează adversarul din semifinale. Mă bucur că am reuşit să legăm două meciuri consecutive fără gol primit”, a spus Cristian Pustai.

Bud s-a accidentat grav

Marcatorul unicului gol al partidei, Cristian Bud, a ajuns la spital după un fault al lui Scutaru la jumătatea primei reprize. “Nu ştim cât de gravă este accidentarea lui Bud, dar aşa este fotbalul, tot timpul există riscul accidentărilor. La prima impresie, de la nivelul gazonului, pare a fi o entorsă la genunchi, dar rămâne de văzut”, a declarat antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş.Publicul bănăţean a apostrofat tragerile de timp din finalul partidei, însă Pustai consideră reacţia exagerată. “Îi cer scuze publicului pentru gestul lui Pleşca din final, dar nu consider că suntem o echipă care trage de timp. Venim după o perioadă foarte încărcată, un parcurs oscilant, multe accidentări, e o stare destul de greu de gestionat la echipă şi probabil au fost anumite trageri de timp, dar nu exagerat”, a explicat tehnicianul.

Spectacol în tribune

Suporterii timişoreni, care la 4 decembrie au sărbătorit, cu un concert şi o petrecere, 90 de ani de la înfiinţarea clubului, au marcat evenimentul şi pe stadion, cu o coregrafie şi mesajele: “Vivat Politehnica! Vivat Timişoara” şi “La trei ani de la Marea Unire, Poli ne-a pătruns în cuget şi-n simţire”, referire la anul înfiinţării clubului, 1921. De asemenea, fanii bănăţeni au afişat şi câteva mesaje la adresa modificărilor la Legea 4, care în opinia lor îngrădesc şi mai mult libertatea suporterilor: “Mai bine dai în cap sau jefuieşti o casă, decât să sari pe gard când echipa ta marchează / Mai bine conduci beat şi omori un om, decât să aprinzi o torţă pe un stadion”. Ca în fiecare an, la ultimul meci din decembrie, Peluza Sud i-a amintit şi pe eroii revoluţiei din 1989: “Cât timp istoria nu este uitată / Eroii nu mor niciodată”.

FC Timişoara:

Lepmets – Mera, Scutaru, Fl. Ilie, Sepsi – Chiş (Axente ’54), Poparadu (Tameş ’74), Gorobsov, Curtean (Popovici ’80) – Goga, Ricketts. Antrenor: Valentin Velcea.

Gaz Metan Mediaş:

Pleşca – Hoban, Frăsinescu, Fl. Lazăr, Markovici – Todea, Breveld, R. Avram, Pîrvulescu (Buzean ’84) – Bud (C. Petre ’28), Bawab. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Bud ’16, Bawab ’89, Pleşca ’90+3 / Scutaru ’24, Mera ’45, Gorobsov ’60, Tameş ’88.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) – Micloş Nagy, Dorin Mudura (asistenţi) – Paul Unimătan (rezervă).

Observatori: Aron Huzu, Gheorghe Nedelescu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu